9x de beste koffie hotspots van Amsterdam

Van Two for Joy coffee roasters tot white label coffee

koffietentjes-in-amsterdam
Happily ever after in amsterdam

Amsterdam kent steeds meer koffiepareltjes en in een aantal zaken wordt de koffie zelf gebrand. Maar waar moet je heen voor het beste bakkie troost?

Waan je een ware koffie connaisseur en bezoek de 9 fijnste koffie hotspots in de Nederlandse hoofdstad.

koffietentjes-in-amsterdam
Happily ever after in Amsterdam
1 van 9
Lot Sixty One Coffee Roasters

Voor een echte filterkoffie kun je terecht bij Lot Sixty One aan de Kinkerstraat, maar ook voor een portie latte art draait eigenaar Adam zijn hand niet om. Beneden in de kelder brandt hij zijn eigen bonen, maar ook met handgemaakte appeltaarten kan hij overweg.

Kinkerstraat 112, Amsterdam

koffietentjes-in-amsterdam
White Label Coffee Amsterdam
2 van 9
White Label Coffee Amsterdam

Dit koffiepareltje blaast deze maand pas haar eerste kaarsje uit, maar is nu al bij vele favoriet in De Baarsjes. Je kunt er naast zorgvuldig uitgezochte koffie drinken ook op zoek naar de beste bonen voor thuis. Oprichters Elmer en Francesco hebben achterin de winkel een koffiebrander, die constant een heerlijke geur door de winkel verspreidt.

Jan Evertsenstraat 136, Amsterdam - West.

koffietentjes-in-amsterdam
BySam
3 van 9
Rein

Naast lekker en gezond eten, (lees brownies van raw cacao en smoothies van gember, gojibessen en collageen voor een jonge huid), kun je bij Rein ook terecht voor een goed kop koffie van Bacchi. Die drink je in de vorm van een latte, cappuccino of andere variant.

Rijnstraat 58A, Amsterdam

koffietentjes-in-amsterdam
Koffie Academie Amsterdam
4 van 9
Koffie Academie Amsterdam

Vers gebrande bonen en zelf gebakken croissants, brownies en worteltaart. De nieuwe hotspot aan de Overtoom is een nieuwe hotspot voor op de lijst. Niet alleen om de verse producten, maar voornamelijk ook om het nieuwe concept. Alles in de winkel is te koop, inclusief het interieur. Zo kan het voorkomen dat je na een bakkie de deur uitloopt met een door studenten gemaakt schilderij.

Overtoom 95, Amsterdam - West

koffietentjes-in-amsterdam
The Coffeevine
5 van 9
Caffènation Amsterdam

Na 10 jaar in de Antwerpse variant van Caffènation te hebben gewerkt, sloeg Bert eind vorig jaar zijn vleugels uit naar Amsterdam. Tussen het Rembrandtpark en het Vondelpark begon hij zijn zaak, waar hij naast klassieke koffie ook specialty coffees en zelfgemaakte ijsthee verkoopt. Ook het interieur maakt de koffiebar een bezoek waard: samen met interieurontwerper Nick Bal stelde hij de inrichting van Caffènation samen.

Theophile de Bockstraat 37I, Amsterdam

koffietentjes-in-amsterdam
Bakers and roasters
6 van 9
Bakers and roasters

Voor een goeie Braziliaanse koffie in de Pijp, ben je bij Bakers and Roasters aan het juiste adres. De zaak van de Nieuw Zeelandse eigenaren ademt een internationale sfeer, wat grotendeels komt door de vele internationale bezoekers.

Eerste Jacob van Campenstraat 54, Amsterdam

koffietentjes-in-amsterdam
Restaurant Mazzo
7 van 9
Restaurant Mazzo

Wat veel mensen niet weten is dat de bar, naast geweldige pizza's en pasta's, ook echte Italiaanse espresso's serveerd. Een ochtendbezoek aan Mazzo is dan ook zeker iets voor op je to do-lijst: met een krant in je hand en een espresso op tafel waan je je direct in Italië. Zie dan nog maar eens weg te komen..

Rozengracht 114, Amsterdam

koffietentjes-in-amsterdam
Two for Joy Coffee Roasters
8 van 9
Two for Joy Coffee Roasters

De barista's van Two for Joy Coffee Roasters zetten met liefde superzachte koffie's van bonen die daar gebrand worden. Echte koffie addicts kunnen hun hart op. Met plezier legt het personeel je alles uit over het brandproces en de Mirage espresso machines.

Frederiksplein 29 en Haarlemmerdijk 182, Amsterdam.

koffietentjes-in-amsterdam
Brasserie Halte 3
9 van 9
Brasserie Halte 3

Wie een bezoek brengt aan de Amsterdamse Foodhallen mag Brasserie Halte 3 niet overslaan. Het is de ideale plek voor een goeie espresso of stuk taart. Daarnaast kun je genieten van het zonnige terras of kiezen voor de vintage-chique ruimte.

Bellamyplein 51, Amsterdam

Advertentie - Lees hieronder verder
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Hotspots