Dit zijn de 4 leukste cocktailbars van Antwerpen

Is it cocktail o'clock yet?

leukste-cocktailbars-antwerpen
ShengGeng Lin

Bij de namen Cosmopolitan, Jane's Manhatten en She's Too Hot To Handle, denk je vast meteen aan één ding: is it cocktail o'clock yet? Waarom aankomend weekend niet? Met een groep vriendinnen neerploffen in een cozy cocktailbar is het perfecte startsein voor een avond uit. Nog beter: van bar naar bar slenteren in de veronderstelling dat jullie op vakantie zijn.

Hoewel je na een reis van twee uur met Intercity Brussel in hartje Antwerpen staat, lijkt het door de pittoreske straten tóch alsof je ver van huis bent. Bij welke cocktailbars je moet zijn om dat gevoel vast te houden? Dat zie je in de gallery.

Fijne bijkomstigheid: aankomend weekend is zo kort dag nog niet, want last minute een treinticket boeken kan gewoon; reserveren is niet nodig. Cheers!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Ginotheek

Gin Tonic liefhebbers, melden! Want aan gin geen gebrek in deze gelijknamige cocktailbar slash 'discotheek.' De Antwerpse ginbar is de grootste ter wereld en dat heeft vast te maken met de 270 (!) verschillende soorten gin. Iemand zin in 'Sugar Tits', de zoetste cocktail van de kaart? Geen probleem als je geen fan bent van tonic. Dan is rozenwaterlimonade je ginbuddy. Vergeet ook niet om je heen te kijken: grote kans dat je kroonluchters en bloempotten van lege flessen gin spot.

Adres: Gentplaats 5

2 Dogma

Wat Jay Gatsby kan, kunnen wij ook, moeten de heren van Dogma gedacht hebben. Hoewel je binnen twee uur in Antwerpen staat, lijkt het bij binnenkomst net of je een stuk langer hebt gereisd, maar dan terug in de tijd. Naar de roaring twenties om precies te zijn. Vintage leren stoelen, dansende mensen op de bar en knappe cocktailshakers: deze bar ademt 'a little party never killed nobody.'

Adres: Wijngaardstraat 5

3 The Mad Hatter bar by Hendrick’s
The Mad Hatter bar by Hendrick’s

Deze ondergrondse bar blaast het begrip 'speakeasy' een nieuw leven in. The Mad Hatter heeft namelijk een underground, knus sfeertje, maar plek voor twintig man en is nét niet te donker waardoor je je in een illegale Amerikaanse bar uit de jaren '20 waant. Zoals de naam al doet vermoeden, serveert de bar uitsluitend cocktails en Gin Tonics van het merk Hendrick's.

Adres: Pelgrimstraat 7

4 Cocktails at Nine

Is een underground setting niet jullie ding? De inrichting van Cocktails at Nine is het tegenovergestelde van The Mad Hatter bar: strak, mondain, loungy en elegant. Voor een zomers gevoel is een plek in de tuin - aan de achterkant van het pand - perfect. Little black dress om het lijf, pumps aan de voeten en gaan.

Adres: Lijnwaadmarkt 9

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots