De beste high tea adresjes in Amsterdam

Van goedkoop tot luxe en uiteraard is er ook een vegan optie

 
Robert DalyGetty Images

Een high tea is de perfecte middagbesteding tijdens een weekendje weg of simpelweg op een grijze dag in Nederland. Maar wanneer je middagbesteding eten is, dan wil je ook dat dit bijzonder lekker is. Glamour probeert het kaf van het koren te scheiden. Hier lees je wat de beste high tea adressen van Leiden zijn, en hieronder vind je onze favorieten in Amsterdam.

De prijzen lopen flink uiteen. De high tea locaties zijn verspreid over heel de stad. En uiteraard is er ook een vegan optie, dus voor elk wat wils.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Beter en Leuk in Amsterdam West

Vegans kunnen uit het centraal station rechtsaf slaan, richting het Westerpark. Daar tegenover zit namelijk Beter en Leuk. De high tea hier kost €22,50 en bestaat uit belegde boterhammen en een hartige verrassing, een scone met zelfgemaakte jam en cream. Daarnaast een selectie homemade taartjes en een vers geperst sapje. De helemaal gezonde versie is een euro duurder. Een glutenvrije high tea is ook een optie.

Adres: Eerste Oosterparkstraat 91

2 Majesteit Taart in Amsterdam Oost

Majesteit Taart staat bekend om de vreselijk goede en mooie(!) taarten. Hiervan krijg je er genoeg tijdens een high tea. Voor €18,95 staan er op je tafel een scone met clotted cream & jam, een macaron, diverse mini taartjes, een cupcake en truffelbal. In de hartige hoek bieden ze bij Majesteit Taart een sandwich en wrap. En natuurlijk krijg je er een goede pot thee bij.

Adres: Javastraat 5

3 Gartine in het centrum van Amsterdam

Een totaal niet standaard high tea in hartje centrum Amsterdam op een geweldige locatie, dat krijg je bij Gartine. Geen standaard hipsterlocatie, maar schilderijen aan de muur. Voor €22,50 heb je Gartine's grote High Tea met een soepje van de tuin, soesje gevuld met tartaartje van gerookte zalm, quiche uit de tuin, sandwich met hartig beleg, twee stukjes taart, cupcake, friandise en een pot thee.

Adres: Taksteeg 7

4 Amstel Hotel
Amstel Hotel

Een klassieker onder de high tea's in Amsterdam. In het chique Amstel Hotel geniet je van een huisgemaakte high tea aan het water. In de hele maand mei kun je hier een limited edition high tea reserveren. Ter ere van BVLGARI’s nieuwste parfum; Omnia Pink Sapphire, biedt het merk een high tea met onder andere roze saffier, witte chocolade, roos, grapefruit en amandel. De BVLGARI Afternoon Tea wordt dagelijks geserveerd van 12.30 tot 14.30 uur en van 16.00 tot 18.00 uur voor €47,50 per persoon. Alle gasten worden verrast met een BVLGARI goodiebag.

5 The Duchess in het centrum van Amsterdam

Voor een Brits koningshuis-waardige high tea loop je binnen bij The Duchess in het W Hotel aan de gracht. In dit geweldig mooie en goede restaurant zit je met liefde een paar uurtjes. En dat kan voor €35, voor die prijs heb je al een high tea. Je kunt ook kiezen voor een uitgebreidere versie van €59 per persoon. Bekijk hier een kleine impressie van de gerechtjes die je dan krijgt.

Adres: Spuistraat 172

6 De Drie Graefjes in het centrum van Amsterdam

Last but nog least een Amsterdamse klassieker. Bij De Drie Graefjes verslindt iedereen alijd de red velvet cake (een soort drie dubbele baksteen van gekmakend lekkere zoetheid), maar de andere baksels zijn ook om je vingers bij af te likken. Letterlijk. Voor €23 krijg je hier een high tea met huisgemaakte soep, mini quice en kleine sandwiches. Vervolgens de zoete lading met taart, cupcakes, brownies en koeken uit de eigen bakkerij. En een scone met clotted cream ontbreekt ook hier niet. De thee wordt constant bijgeschonken en is van Dilmah.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots