6 sfeervolle restaurants in Amsterdam, getipt door interieurstylisten

Plannen maar, die dinerdate!

Interieur-stylisten Noëlle Baartmans en Evelyn Struik (presentatrice van Eigen Huis & Tuin) hebben een interieur-bedrijf genaamd ENstudios (volg op Instagram voor wooninspiratie) en hebben afgelopen zomer in Frankrijk elf huizen ingericht. Driemaal raden waar Noëlle en Evelyn maandelijks over schrijven voor Glamour?

Deze keer tipt het duo de meest sfeervolle restaurants van Amsterdam.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Cecconi's

Je treedt bij Cecconi’s binnen in een oase van art deco, fluweel, planten, gouden lampen en een zwart-witte vloer. Op zondag staat er een uitgebreid buffet klaar en voor goede cocktails kun je hier op vrijdagavond terecht aan de bar.

2 Sous Bar Bistro

Sous zit in de 9 straatjes, in het pand waar voorheen restaurant 'de Brix' te vinden was. Margriet Kok van Mek Styling heeft de restyling verzorgd. Het interieur kenmerkt zich door wit linnen met betonnen bistro tafeltjes en hoeden aan de muur, die je overigens gelijk wil opzetten.

3 Bar Parry

Bar Parry zit in de Jordaan en opent vanaf 16u zijn deuren voor een glas wijn met wat kleine hapjes. De muurschildering op de tegeltjes en het jaren 50 gevoel vinden wij heel tof. Ook alle glazen en bordjes met de Bar Parry logo's erop wil je het liefst mee naar huis nemen voor het bistro/franse gevoel in je eigen keuken.

4 Café Caron

Bij dit hippe franse restaurant in De Pijp waan je je voor even in Frankrijk. Het is een familierestaurant van topkok Alain Caron en zijn zoons David en Tom. Van de franse bistro stoeltjes tot oude lijstjes aan de muur: James van der Velden heeft Café Caron ingericht. Lekker om te bestellen aan de bar: oesters en ‘Ortis’ Sardines.

5 Hangar Amsterdam

Hangar in Amsterdam Noord is ingericht door Stella & Machteld van Casa Gitane. De kuipstoeltjes zijn te koop op hun website en je kunt terecht in hun winkel in de Gerard Doustraat in De Pijp. Hanger Amsterdam is een extra fijne plek in de zomer, het terras bevindt zich immers aan het water.

6 Brut de Mer

Dit kleine restaurantje in De Pijp is een favoriet van ons. De franse chef heeft net een nieuwe winterkaart gemaakt: de gamba’s met maanbrood is een aanrader. De grijs/blauwe accenten, de octopus geschilderd op de muur en de marmeren bar zorgen ervoor dat dit restaurant thuis hoort in deze lijst.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots