Vakantie in eigen stad: 8x de leukste plekken voor een vakantiewaardig bezoek aan Amsterdam

Van hotels tot lunchplekjes en musea.

Amsterdam-vakantie
AleksandarGeorgievGetty Images

Heb je geen vakantie op de planning maar wel toe aan een ontspannen tripje? Je hoeft niet per se naar verre oorden voor het ultieme vakantiegevoel. Ook als je deze zomer in Amsterdam blijft, zijn er genoeg leuke dingen te doen om toch dat gevoel van pure ontspanning te krijgen. Op deze plekken waan je je als een ware toerist in eigen stad, wel zo makkelijk en ook nog eens leuk.

Advertentie - Lees hieronder verder
1

In het Max Brown hotel kun je even helemaal tot rust komen van de drukte van de stad. Met twee bijzondere locaties bij zowel het Museumplein als de grachten is dit boetiekhotel een perfecte plek om de schoonheid van de stad bewust te ontdekken.

Max Brown Hotel
Herengracht 13 en Jan Luijkenstraat 40-46, Amsterdam

2 Het Noorderparkbad

Dit buitenzwembad in Amsterdam is uitgeroepen tot het mooiste publieke zwembad ter wereld, op de zwembadbeurs Piscine Global in Lyon. Des te meer reden om de stad niet uit te hoeven voor een gegarandeerd perfect zwemdagje in Amsterdam.

Het Noorderparkbad
Sneeuwbalweg 5, Amsterdam

3 Vuurtoreneiland

In het Markermeer vind je een hotspot die enkel te bereiken is per schip: het pittoreske Vuurtoreneiland. In de zomer schuif je aan in een glazen kas, waarin je de enige vuurtoren van Amsterdam in volle glorie kunt bezichtigen. Let wel: snelheid is geboden, want vol = vol.

Vuurtoreneiland
Vertrek vanaf de Veemkade tegenover het Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34

4 Het Blauwe Theehuis

Het iconische Blauwe Theehuis was jarenlang dicht voor renovatie, maar is eindlijk weer toegankelijk voor bezoekers. Het proef­lokaal van Brouwerij ’t IJ bevindt zich in het knalblauwe modernistische gebouw uit de jaren dertig, dat een unieke sfeer tot gevolg heeft. Strijk voor een pauze zeker even neer op het zo geliefde terras in het Vondelpark waar je zo uren kunt blijven hangen.

Het Blauwe Theehuis
Vondelpark 5, Amsterdam

5 Het Hem

Hoewel niet exact in Amsterdam is dit nieuwe cultuurcentrum in een voormalige munitiefabriek in Zaanstad een bezoekje waard. Het gebouw dat ontworpen werd door Rem Koolhaas toont heeft uiteenlopende exposities met een twist. Het Hem is de perfecte plek voor een middagje kunst en cultuur.

Het Hem
Warmperserij 1, Zaanstad

6 Monte Pelmo

Om je volledig in buitenlandse sferen te begeven, kun je een écht Italiaans ijs eten bij ijssalon Monte Pelmo in de Jordaan. Ooit uitgeroepen tot de beste ijssalon van Nederland, is deze zaak een waar begrip onder de Amsterdammers. Bereid je voor op een rij, maar dan heb je ook wat.

Monte Pelmo
Tweede Anjeliersdwarsstraat 17, Amsterdam

7 Pllek

Wil je in Amsterdam naar het strand? Dat kan perfect bij Pllek in Amsterdam Noord. In de zomer zie je hier de mooiste zonsondergangen vanaf het kleine strandje bij het café. 's Avonds kun je een dansje wagen tijdens een van de velen feestjes op het terrein.

Pllek
TT Neveritaweg 59, Amsterdam

8 Dakterras Hopp

Een uitzicht waar je 'u' tegen zegt en dé plek waar je perfect de zon kunt onder zien gaan over de stad. Hopp is gelegen bovenop Hotel Casa in Oost en is de perfecte plek waar je een zwoele zomeravond volledig relaxed kunt afsluiten.

Dakterras Hopp
Eerste Ringdijkstraat 4

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots