10x De meest bijzondere cocktailbars van Nederland

Van de ware klassiekers tot de meest bijzondere nieuwe recepten, hier drink je de lekkerste cocktails van ons land.

Fijnste cocktailbars in Nederland
Vault bar Waldorf

Een cocktail kan een fijne beloning zijn aan het einde van een lange werkdag, waar je in een schemerige en intieme cocktailbar kunt ontspannen of juist met vrienden je klaarstoomt voor een feestavond tot in de late (of juist vroege) uurtje. In deze tien opvallende cocktailbars heb je de smaak van pure verwennerij al snel te pakken. Vind je eigen kleine oase in een van de meest bijzondere cocktailbars van ons land, waar je met verrassende drankjes spectaculair goed kunt opladen en ontspannen in stijl. Take your pick.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 De Vault Bar - Amsterdam

In het iconische Waldorf Astoria Hotel in Amsterdam vind je deze bijzondere cocktailbar. Het hotel is gevestigd in panden van een voormalige bank die een geheime, grote ingebouwde kluis bevat die tot een sfeervolle cocktailbar met een intiem karakter werd omgevormd. De Vault Bar serveert de meest bijzondere cocktails en voor het nieuwe cocktailmenu zijn verrassende creaties ontwikkeld met als basis Hollandse jenever.

Vault Bar
Herengracht 542-556, Amsterdam

2 Bricks Hooch & Brew - Den Haag

Bricks werkt zonder menu en geeft hun gasten de vrije keuze. Hoewel deze cocktailbar pas sinds februari bestaat, is hij nu al uitgeroepen tot de beste cocktailbar van ons land door Esquire. Deze bar staat naast hun uitermate bijzondere drankjes ook bekend om hun duurzaamheid; zo worden alle kruiden zelf geteeld of lokaal gekocht, worden citrusvruchten gedroogd en hergebruikt en zijn alle rietjes van metaal of bamboe.

Bricks Hooch & Brew
Prinsestraat 5a – Den Haag

3 Mr. Smith - Maastricht

In het pittoreske stadsdeel Wyck van Maastricht vind je een van de best bewaarde geheime cocktailbars van ons land. Niet voor niets werd Mr. Smith eerder nog uitgeroepen tot de beste van Nederland. Met jazzmuziek op de achtergrond kun je in deze intieme kelder tot laat in de nacht genieten van de lekkerste cocktails.

Mr. Smith
Rechtstraat 55, Maastricht

4 The Stockroom - Groningen
Drink, Glass, Distilled beverage, Still life photography, Classic cocktail, Drinkware, Chalice, Stemware,
The Stockroom

De roaring twenties dienen als inspiratiebron voor deze nieuwe cocktailbar in het noorden van ons land. The Stockroom is dan ook geheel in stijl van een verstopte bar, net zoals deze in de jaren '20 in Amerika werden verstopt in achterkamertjes. Je vindt er de lekkerste klassieke cocktails met een moderne twist.

The Stockroom
Oosterstraat 24-1, Groningen

5 Noah - Rotterdam

Verstopt in een van de meest idyllische plekjes van Rotterdam, de Wijnhaven, vind je Noah. In deze cocktailbar hangt een ontspannen sfeer en worden de meest meest avontuurlijke en verrassende cocktails geserveerd. Noah werd eerder door Nederlandse bartenders als favoriete bar van het land gekozen en is dan ook niet voor niets een ware favoriet onder de Rotterdamse locals.

Noah
Wijnhaven 3, Rotterdam

6 The Duchess - Amsterdam

Deze met een Michelinster bekroonde bar hoort bij het W Hotel en werd eerder uitgeroepen tot beste cocktailbar van Nederland. The Duchess serveert iconische klassiekers met een focus op kwaliteit en pure ingrediënten. Het interieur is geïnspireerd op de jaren '20, wat zorgt voor een ware The Great Gatsby-achtige vibe.

The Duchess
Spuistraat 172, Amsterdam

7 Blue Bar - Nijmegen

Deze cocktailbar is onderdeel van Hotel Blue in Nijmegen. Naast de ware klassiekers, drink je bij Blue de bijzondere Blue Gin, die wereldkampioen bartender Ivar de Lange en het barteam samen hebben ontworpen.

Blue Bar
Oranjesingel 14-20, Nijmegen

8 Behind Bars - Utrecht
Punch, Food, Drink, Cuisine, Fashion accessory, Orange, Vegetarian food, Fruit, Mulled wine, Dish,
Behind Bars Utrecht

Behind Bars is een bekende hotspot in Utrecht waar je ook terecht kunt voor bijzondere cocktails. Je zou deze bijzondere plek zo voorbij lopen, waardoor enkel ware cocktail liefhebbers hier te vinden zijn. Deze donkerbruine bar laat je voor even wanen in de vroege jaren '60, waar je alle klassiekers kunt vinden.

Behind Bars
Hamburgerstraat 14, Utrecht

9 Bar Wigbolt - Haarlem

Als je houdt van een ongedwongen sfeer en een relaxte setting ben je bij deze plek aan het goede adres. In het intieme Bar Wigbolt kun je de hele middag en avond terecht, waar je voor even de drukte van het centrum kunt ontsnappen en genieten van de lekkerste cocktails.

Bar Wigbolt
Smedestraat 41, Haarlem

10 Vane - Eindhoven
Drink, Alcoholic beverage, Distilled beverage, Cocktail, Classic cocktail, Bar, Champagne cocktail, Harvey wallbanger, Agua de valencia, Liqueur,
VANE

Vane is een waar pareltje in het zuiden van ons land. De kaart van deze skybar is samengesteld door de beste vrouwelijke bartender van de wereld Tess Posthumus. Kies voor de befaamde signature cocktails van de bar, Postduif en de Windhaan, of ga voor een van de klassiekers die met net zo veel finesse worden gemaakt.

Vane
Vestdijk 5, Eindhoven

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots