De leukste adresjes van Milaan tijdens fashion week

Ciao Milano! Dit zijn de leukste hotspots van de Italiaanse modestad

Street Style: February 25 - Milan Fashion Week Fall/Winter 2016/17
Christian VierigGetty Images

Fashion Month is weer van start, waardoor alle modesteden voor één week worden omgetoverd tot een waar modewalhalla. Na New York en nu Londen is morgen Milaan aan de beurt met de start van Milan Fashion Week. De Italiaanse stad staat bekend als dé modestad van het land, waar menig Italiaans modehuis zijn oorsprong heeft. Hier vind je de leukste hotspots van de stad, waar je tussen fashion shows door de fashion crowd - maar ook de gewone Italiaan zult vinden. Buon divertimento!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Fondazione Prada

Een bijzondere gallerie met moderne kunst, gecureerd door het befaamde Italiaanse modehuis Prada.

Fondazione Prada
Largo Isarco, 2

2 Terrazza Triennale

Dit Milanese rooftoprestaurant en bar is een ware parel in de stad, getipt door Eugenia Bruni van juwelenhuis Pasquale Bruni. Een heerlijke kaart met op z'n minst een net zo goed uitzicht.

Terrazza Triennale
Viale Emilio Alemagna, 6

3 Bar Luce

Een van de meest bijzondere barretjes, gevestigd in het Fondazione Prada gebouw. Ontworpen door regisseur Wes Anderson is dit de hotspot waar je de fashion crowd zult spotten tussen shows door.

Bar Luce
Largo Isarco, 2

4 Pasticceria Sissi

De leukste plek om 's ochtends je espresso aan de bar te drinken, want zo doe je dat in Italië. Op deze plek komt de echte Italiaan, voor een snelle koffie en cornetto (een soort croissant gevuld met room) voor onderweg.

Pasticceria Sissi
Piazza Risorgimento, 6

5 10 Corso Como

De meest bekende en ondertussen ook wel de meest iconische concept store in Milaan, opgericht in 1990 door Carla Sozzani, de zus van wijlen editor-in-chief van Vogue Italia Franca Sozzani. Je vindt er de mooiste mode-items, boeken en meer.

10 Corso Como
Corso Como, 10

6 Bar Basso

Een van de leukste barretjes van Milaan, met de beste Nigroni van de stad. Een bar met roze marmer, klassieke obers en de lekkerste simpele gerechten.

Bar Basso
Via Plinio, 39

7 Pinacoteca di Brera

Met werk van de grootste Italiaanse schilders zoals Giovanni Bellini, Caravaggio en Rafaël is deze kunstgallerie in het hartje van het historische centrum een van de oudste van de stad.

Pinacoteca di Brera
Via Brera, 28

8 Pasticceria Marchesi

Dit is een van de beroemdste patisserieën uit Milaan, en om een reden. De lekkerste gebakjes en taartjes vind je hier, die al meer dan honderd jaar elke dag vers worden gemaakt.

Pasticceria Marchesi
Via Monte Napoleone, 9

9 Galleria Vittorio Emanuele II

Deze oude winkelgallerie uit 1865 is een must als je de modestad van Italië bezoekt. Je vindt er de eerste winkels van vele modehuizen als Prada en Armani.

Galleria Vittorio Emanuele II
Piazza del Duomo

10 Ristorante Rosy e Gabriele

In dit typisch Milanese restaurant eet je pizza's in hartjesvorm (hoe leuk) en kun je menig model als Bella en Gigi Hadid spotten tijdens Milan Fashion Week.

Ristorante Rosy e Gabriele
Via Giuseppe Sirtori, 26

11 Fioraio Bianchi Caffè

Omringd door bloemen kun je genieten van een hapje en een drankje in dit dromerige café midden Brera, een van de leukste wijkjes van de stad.

Fioraio Bianchi Caffè
Via Montebello, 7

12 Gio Moretti

High-fashion winkel met de mooiste items van de recente collectie van modehuizen als Prada, Versace en meer.

Gio Moretti
Via della Spiga, 4

13 Palazzo Parigi

Palazzo Parigi is een van de mooiste hotels midden in de stad, waar je kunt genieten van een cappuccino in de prachtige binnentuin van het hotel.

Palazzo Parigi
Corso di Porta Nuova, 1

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots