De leukste adresjes van Milaan net op tijd voor fashion week

Ciao Milano! Dit zijn de leukste hotspots van de Italiaanse modestad

Street Style: February 25 - Milan Fashion Week Fall/Winter 2016/17
Christian VierigGetty Images

Fashion Month is weer van start, waardoor alle modesteden voor één week worden omgetoverd tot een waar modewalhalla. Na New York en Londen is nu Milaan aan de beurt met de start van Milan Fashion Week. De Italiaanse stad staat bekend als dé modestad van het land en van Europa, waar menig Italiaans modehuis zijn oorsprong heeft. Glamour selecteerde de leukste hotspots van de stad, waar je tussen fashion shows door de fashion crowd - maar ook de gewone Italiaan zult vinden. Van winkelen bij de iconische conceptstore 10 Corso Como en kunst kijken bij Fondazione Prada tot taartjes eten bij Pasticceria Marchesi en hartjes pizza's eten bij Rosy e Gabriele. Buon divertimento!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Fondazione Prada

Een bijzondere gallerie met moderne kunst is Fondazione Prada, dat (zoals de naam doet vermoeden) gecureerd wordt door het befaamde gelijknamige Italiaanse modehuis. Deze plek bestaat uit gouden gebouwen en spiegelgalerijen, allen omringd aan een bijzondere binnenplaats net buiten het centrum.

Fondazione Prada
Largo Isarco, 2

2 Terrazza Triennale

Terrazza Triennale is een Milanese rooftoprestaurant en bar en een ware parel in de stad, getipt door Eugenia Bruni van juwelenhuis Pasquale Bruni. Een heerlijke kaart met op z'n minst een net zo goed uitzicht.

Terrazza Triennale
Viale Emilio Alemagna, 6

3 Bar Luce

Een van de meest bijzondere barretjes van Milaan is Bar Luce, gevestigd in het Fondazione Prada gebouw. Ontworpen door regisseur Wes Anderson is dit de hotspot waar je de fashion crowd zult spotten tussen shows door, terwijl je geniet van roze gebakjes en romige cappuccino's.

Bar Luce
Largo Isarco, 2

4 Pasticceria Sissi

De leukste plek om 's ochtends je espresso aan de bar te drinken is Pasticceria Sissi, want zo doe je dat in Italië. Op deze plek komt de echte Italiaan, voor een snelle koffie en cornetto (een soort croissant gevuld met room) voor onderweg.

Pasticceria Sissi
Piazza Risorgimento, 6

5 10 Corso Como

10 Corso Como is misschien wel de meest bekende en ondertussen ook de meest iconische concept store in Milaan, opgericht in 1990 door Carla Sozzani, de zus van wijlen editor-in-chief van Vogue Italia Franca Sozzani. Je vindt er de mooiste mode-items, boeken en meer en er is een rustieke binnentuin waar je geniet van een typische Italiaanse lunch.

10 Corso Como
Corso Como, 10

6 Bar Basso

Een van de leukste barretjes van Milaan is Bar Basso, met de beste Nigroni (een uit Italië afkomstige cocktail met een bitterzoete smaak) van de stad. Een bar met roze marmer, klassieke obers en de lekkerste simpele gerechten.

Bar Basso
Via Plinio, 39

7 Nobu Milano

Een elegant en minimalistisch restaurant van het modehuis Armani, dat de Japanse keuken centraal stelt. Bij Nobu Milano vind je de lekkerste en meest verfijnde Japanse gerechten, met een Mediteraanse twist.

Nobu Milano
Via Gastone Pisoni 1

8 Pinacoteca di Brera

Met werk van de grootste Italiaanse schilders zoals Giovanni Bellini, Caravaggio en Rafaël is de kunstgallerie Pinacoteca di Brera in het hartje van het historische centrum een van de mooiste en oudste musea van de stad.

Pinacoteca di Brera
Via Brera, 28

9 Pasticceria Marchesi

Pasticceria Marchesi is een van de beroemdste patisserieën uit Milaan, en om een reden. De lekkerste gebakjes en taartjes worden hier al meer dan honderd jaar elke dag vers gemaakt. De populairste lekkernijen zijn zachte, met room gevulde cakes, gigantische schuimgebakjes en de legendarische Italiaanse cake panettone.

Pasticceria Marchesi
Via Monte Napoleone, 9

10 Galleria Vittorio Emanuele II

De oude winkelgallerie Galleria Vittorio Emanuele II stamt uit 1865 en is een must als je de modestad van Italië bezoekt. Je vindt er de eerste winkels van vele modehuizen als Prada en Armani. Ware architecturele hoogstand midden in het historische centrum van de stad.

Galleria Vittorio Emanuele II
Piazza del Duomo

11 Ristorante Rosy e Gabriele

In dit typisch Milanese restaurant eet je pizza's in hartjesvorm (hoe leuk) en kun je menig model als Bella en Gigi Hadid spotten tijdens Milan Fashion Week. Rosy e Gabriele is bovendien grote favoriet van menig stijlvolle Milanees.

Ristorante Rosy e Gabriele
Via Giuseppe Sirtori, 26

12 God Save the Food

Een gezellige en bovendien stijlvolle plek waar je geniet van heerlijke lunch en diner is God Save the Food. Deze hotspot is gelegen in het hartje van de toffe Milanese wijk Navigli. In de zomer geniet je op het gezellig terras aan het water.

God Save the Food
Verschillende locaties door de stad

13 Fioraio Bianchi Caffè

Omringd door bloemen kun je in het Fioraio Bianchi Caffè genieten van een hapje en een drankje in dit dromerige café midden in de wijk Brera, een van de leukste en tevens oudste wijkjes van de stad. Het menu verandert elke maand om de allerbeste seizoensproducten van het moment aan te bieden voor de lunch en het diner.

Fioraio Bianchi Caffè
Via Montebello, 7

14 Gio Moretti

Gio Moretti is een high-fashion winkel met de mooiste items van de recente collectie van modehuizen als Prada, Versace en meer. Ook vernieuwende ontwerpen worden hier geïntroduceerd aan het grote publiek. De winkel is gelegen in de historische Via della Spiga, dé luxe winkelstraat van de stad.

Gio Moretti
Via della Spiga, 4

15 Palazzo Parigi

Palazzo Parigi is een van de mooiste hotels midden in de stad, waar je kunt genieten van een cappuccino in de prachtige binnentuin van het hotel.

Palazzo Parigi
Corso di Porta Nuova, 1

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots