Overwinteren op Curaçao? 15 hotspots die je niet mag overslaan

Deze (hidden) gems wil je niet overslaan

Swimming pool, Leisure, Fun, Water, Leisure centre, Recreation, Vacation,
Julia Marino

Het is weer die tijd van het jaar dat het om de haverklap regent en koud begint te worden, maar die echte gezellige winterperiode ook nog ver te zoeken is. Weet je waar je daar allemaal géén last van hebt? Op Curaçao.

Hotspots op Curaçao

Het eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee is deze tijd van het jaar genieten geblazen. De temperaturen op Curaçao liggen rond de dertig graden, om nog maar te zwijgen over de talloze hotspots op Curaçao, waar je alleen nat wordt van een duik in het helderblauwe water, in plaats van een fietstocht door de stromende regen.

Waar je precies moet zijn, zwemmen en eten wanneer je gaat overwinteren op Curaçao, weet Shaquirah, Glamour's marketing stagiaire, maar al te goed. Zij komt van Curaçao en kan je dus als geen ander wegwijs maken op het eiland.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Mambo Beach Boulevard

Witte, tropische stranden, lekker eten en een gezellige sfeer. Je vindt het allemaal op de Mambo Beach Boulevard, waar je enige zorg zal zijn of je wel egaal bruin wordt en welke cocktail je gaat bestellen.

2 Jan Thiel Beach

Nog zo'n topplek waar je je met gemak de hele dag kunt vermaken, is Jan Thiel Beach. Ook voor een avond uit ben je hier aan het goede adres.

3 Papagayo Beach & Resort

Plekken met infinity pools staan steevast hoog op ons lijstje, en Papagayo Beach & Resort is dan ook geen uitzondering.

4 Grote Knip
Grote Knip Curacao
zstockphotosGetty Images

Voor iets minder massale resorts maar toch de ultieme island vibe ga je naar het openbare strand Grote Knip, op ongeveer één uurtje rijden van de hoofdstad Willemstad.

5 Playa Porto Marie
Playa Porto Marie
Simon DannhauerGetty Images

Nog zo'n parel van een openbaar strand is Playa Porto Marie. Op het strand is een bar aanwezig, maar als je meer een watersport-type bent, kun je je hier met snorkel-gear ook goed vermaken.

6 Karakter

Bij Karakter heb je geen lang wit, langzaam aflopend strand, maar wel minstens zo azuurblauw en helder water. En hangmatten! En schommels!

8 Saint Tropez Oceanclub

Dezelfde soort vibe vind je bij Saint Tropez Oceanclub. En wederom punten voor de infinity pool.

9 De Visserij
Dit bericht bekijken op Instagram

Friday 😍

Een bericht gedeeld door De Visserij (@devisserijcuracao) op

Maar ook op het gebied van eten zit je op Curaçao goed. En wat kun je beter eten op een eiland dan vis? Juist, niets. De Visserij is dan ook een dikke tip.

10 Number Ten

Voor koffie, ontbijt en lunch is Number Ten de nummer één. En dat hoeven we na deze foto niet meer toe te lichten, denken wij zo.

11 The Ribs Factory

Fan van spareribs? Als je dat ergens op het eiland lekker kan eten, is het wel bij The Ribs Factory.

12 BijBlauw

Van een restaurant met zeezicht zijn we al snel fan, maar BijBlauw weet ook nog eens wat lekker eten is. En dan zit er ook nog een superleuk winkeltje bij. Nee, deze hotspot mag je niet overslaan tijdens een trip naar Curaçao.

13 Chopstix

Voor je sushi-cravings kun je terecht bij Chopstix, waar er overigens nog meer andere Japanse gerechten op het menu staan.

14 Plasa Bieu en BBQ Express
Curaçao hotspots
Unsplash

Tot slot sluiten we deze lijst af met twee hotspots off the beaten track. Zo kun je bij Plasa Bieu, een lokale markt, terecht voor de meest heerlijke lokale gerechten, en sluit je bij de foodtruck BBQ Express achteraan in de rij voor – de naam zegt het al – waanzinnig goed bbq-vlees. Sla deze hotspots dus, ondanks dat je ze van tevoren niet even kunt keuren op Instagram, vooral niet over.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots