Winning: 9 spelletjescafés in Amsterdam waar je ook gezellig borrelt

Speel ze allemaal uit

spelletjescafés in Amsterdam
NBCGetty Images

Een spelletjesavond is nooit een slecht idee, maar bij gebrek aan een uitgebreide spelletjeskast en een goede verzameling versnaperingen in de koelkast (want die zijn – needless to say – cruciaal tijdens een spelletjesavond) zijn spelletjescafés de oplossing. En daarnaast nog gezellig ook.

Spelletjescafés in Amsterdam

Wij speurden wat af, op zoek naar cafés met een spelletjeskast, en delen negen spelletjescafés in Amsterdam waar je gezellig kunt borrelen onder het genot van een bordspelletje – of andersom. Ook ideaal als jij en je (eerste) date even eh... uitgepraat zijn.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Café Bosco
Dit bericht bekijken op Instagram

Nieuwe spellen om de week te breken! #woensdagspelletjesdag

Een bericht gedeeld door Bosco (@boscoamsterdam) op

Bij Café Bosco op de hoek van de Eerste Constantijn Huygenstraat hangt een huiskamersfeertje. Je begrijpt dat daar een spelletjeskast bijhoort.

2 Café Beis

Risk, Rummikub, Mens Erger Je Niet, Yahtzee; de klassiekers vind je allemaal terug in de kast bij Café Beis.

4 Ton Ton Club

Eentje die uiteraard niet in deze lijst mag ontbreken, is de Ton Ton Club. Beneden borrelen, boven spelen; hier vermaak je je met gemak de hele avond.

5 LELY

Ook bij LELY tref je een spelletjeskast aan, maar óók een flipperkast. Alle kasten represent.

6 Meneer Nieges

Cocktails en bordspellen. Die gouden combinatie vind je het beste bij Meneer Nieges. Én ze hebben een open haard. Knusser wordt het niet, mensen.

7 Lokaal van de stad

Na twee biertjes zit dat schaken er bij Lokaal van de stad qua concentratievermogen misschien niet meer in, maar hé, een drankspelletje is óók een spelletje.

8 Bar Brandstof

Gin & Tonics en Rummikub klinkt toch als een prima plan wanneer het slecht weer is? Bar Brandstof helpt je uit de brand (en regen).

9 Festina Lente

Het kleine, knusse Festina Lente in de Jordaan is zo'n plek zónder poespas, mét lekker eten, en dat ook nog eens in het hart van Amsterdam. Eens in de zoveel tijd worden hier pubquizen georganiseerd. Ook zeker de moeite waard.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots