9x de leukste hotspots voor een weekendje in Berlijn

Onze favoriete restaurants, bars, clubs, hotels en bezienswaardigheden

Landmark, Dome, Sky, Architecture, Dome, Building, Tourism, Place of worship, City, Cathedral,
Unsplash

Wil je een weekendje weg plannen? Berlijn is de ideale optie. De stad is ontzettend groot en er valt zo veel te doen dat het een beetje overweldigend kan zijn. Wij helpen je op weg met enkele van onze favoriete hotspots. Dit zijn de leukste eettentjes, hotels en bezienswaardigheden in Berlijn voor een weekendje leven als een local. Want de Reichstag kun je zelf wel vinden.

Tip: je kan goedkoop naar Berlijn vliegen met budget airlines, maar de trein is ook een optie. Vanaf Amsterdam Centraal gaat er een directe verbinding waarmee je in zes uurtjes in de Duitse hoofdstad staat.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Brammibal's Donuts

Kom hier langs voor overheerlijke vegan donuts. Met drie locaties in Berlijn is het geen reden om dit snackmomentje te missen. Keuze uit onder meer appeltaart donuts, carrot cake donuts of salted caramel donuts.

Brammibal's Donuts

Maybachufer 8 / Alte Potsdamer Straße 7 / Danziger Straße 65


2 The Student Hotel

Met het idee om jonge ondernemers, game changers en big dreamers een plek te geven om te slapen én inspiratie op te doen, is The Student Hotel ooit begonnen in Rotterdam. Het hotel heeft een modern hospitality-concept en onderscheid zich dankzij de retro, eye-catching looks. Verder is het centraal geleden in Mitte, in de buurt van Alexanderplatz.The Student HotelAlexanderstraße 40, 10179 Berlin

3 Mauerpark Vlooienmarkt en openluchtkaraoke

Iedere zondag is Mauerpark dé plek voor koopjesjagers. Of je nu op zoek bent naar tweedehands kleding, zeldzame oude LP's of vintage schatten, Mauerpark's enorme vlooienmarkt is sowieso een bezoekje waard. Ook leuk: bij mooi weer (van de lente tot in de herfst) is er openluchtkaraoke. Niet te missen.

Vlooienmarkt in Mauerpark

Bernauer Straße, Berlijn

4 House of Small Wonder

Grote kans dat je de wenteltrap van House of Small Wonder weleens op Instagram of Pinterest voorbij hebt zien komen. Het interieur is net zo om van de smullen als de heerlijke lunchgerechten en gebakjes die ze hier serveren.

House of Small Wonder

Johannisstraße 20, Berlijn

5 La Lucha
View this post on Instagram

Friday is Taco Day 🌮 Who loves Tacos as much as we do?

A post shared by La Lucha (@laluchaberlin) on

In Nederland is het lastig om écht lekker Mexicaans eten te vinden. In Berlijn zijn er voldoende hippe tentjes die taco's begrijpen, en - zoals bij La Lucha - er een leuke twist aan geven. Ook de perfecte plek voor een cocktail.

La Lucha

Paul-Lincke-Ufer 39–41, Berlijn

6 KW Institute for Contemporary Art

Cool museum voor moderne kunst in een oude margarinefabriek. De galerie ligt in de Auguststraße, waar je meerdere leuke musea, galeries, winkeltjes en eententjes vindt.

KW Institute for Contemporary Art

Auguststraße 69, Berlijn

7 Klunkerkranich

Je vindt het Klunkerkranich terras op het dak van Neukölln Arcaden. Dit is de perfecte plek om met een drankje te genieten van de zonsondergang. Neem de lift naar de bovenste verdieping en loop door de parkeergarage tot je de ingang ziet. Let op: dicht in januari en februari!

Klunkerkranich

Karl-Marx-Straße 66, Berlijn

8 Anomalie Art Club

Ja, Berghain en Zur Wilden Renate zijn misschien wel de leukste clubs van Berlijn, maar wil je clubben zonder drie uur in de rij te staan met het risico om aan de deur weggestuurd te worden? Anomalie Art Club heeft een vriendelijkere vibe en is van binnen ook prachtig.

P.S.: toch naar Berghain? Probeer eens vroeg op zondagochtend te gaan. Minder druk.

Anomalie Art Club

Storkower Strasse 123, Berlijn

9 Michelberger Hotel

Het hotel door en voor muziekliefhebbers. Deze creatieve broedplaats programmeert de coolste locale en internationale muzikanten van het moment, maar je kunt er ook terecht voor bijvoorbeeld yogasessies - of gewoon een avondje gezellig aan de bar hangen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots