Word je warm van: 11 plekken met een open haard in Amsterdam

Een warme chocolademelk met marshmallows erbij graag

open haard Amsterdam
The Holiday

Dat gevoel wanneer het buiten koud is, regent of zelfs stormt en jij binnen zit, warm en droog; bijna iedereen kent dat gevoel wel en eerlijk is eerlijk – niet veel dingen voelen beter. Komt daar dan ook nog een gezellig, knisperend vuurtje bij, dan zijn we al helemaal een gelukkig mens. Gevalletje knusser wordt het niet.

Plekken met open haard in Amsterdam

Heb je geen open haard in huis en moet je dat gezellige knisperende kacheltje dus buiten de deur zoeken? Dan zit je hier dichtbij het vuur. Wij hebben de gezelligste cafés in Amsterdam waar je met warme chocolademelk of een rood wijntje voor de open haard kan neerploffen op een rijtje gezet.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Café Zurich

Genoeg plek rondom de open haard bij café Zurich op het Mercatorplein en dus extra veel kans dat je zo'n warm plekje bemachtigt.

4 Lion Noir

Uitrusten en opwarmen na – bijvoorbeeld – een middagje shoppen in het centrum kun je bij Lion Noir in de Reguliersdwarsstraat.

5 Pllek

In de zomer wil je naar Pllek als je het heet hebt, in de winter als je het koud hebt. Vanaf de lounge banken bij de open haard heb je uitzicht op het IJ.

6 Hannekes Boom

Nog zo'n plek waar je waarschijnlijk alleen aan denkt met een summer state of mind, is Hannekes Boom. Maar ook hier kun je in de winter terecht, en als je geluk hebt bij de kachel.

7 De Lobby

Zowel De Lobby op de Fizeaustraat als het Nesplein heeft een open haard én daarnaast een geweldige inrichting.

8 Pacific
Dit bericht bekijken op Instagram

Pick your favourite spot, we’ll take care of the rest 😌

Een bericht gedeeld door Pacific (@pacificamsterdam) op

Het zonnige terras van Pacific verruil je in de winter voor hun in-door warmtebron: de open haard.

9 De Ysbreeker

Bij De Ysbreeker krijg je dat ultieme huiskamergevoel wanneer je plaatsneemt voor de open haard. Tip: neem een boek mee, of gewoon een fijne gesprekspartner.

10 Meneer Nieges

Cocktail erbij? Spelletje erbij? Krantje erbij? Bij Meneer Nieges zijn de mogelijkheden oneindig, maar dat vuurtje krijg je er gegarandeerd bij.

11 Het Badhuis Javaplein

Bij Het Badhuis Javaplein vind je echt een old school fireplace in de muur. Even wisselen van plek nadat je linker- of rechterbovenbeen gloeiend heet is geworden, is overigens wel aan te raden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots