De beste virtuele kunst- en cultuur-tours: van online museumexposities tot virtuele voorstellingen

De virtuele dosis kunst en cultuur waar je zo naar snakt na dagen non-stop Netflix

street style
Christian VierigGetty Images

Heb je de afgelopen periode van social distancing en lockdowns Netflix en Videoland zo goed als uitgespeeld? Dan heb je vast en zeker zéér de behoefte om je geest weer eens te verrijken met kunst, cultuur en al het ander prachtigs dat de wereld te bieden heeft. Hoewel we er op dit moment nog even niet fysiek van kunnen genieten, zijn er talloze opties waardoor je toch een beetje cultuur kunt snuiven. Geniet van de beste musea ter wereld, woon een voorstelling bij of ga op een stedentrip, allemaal vanaf je comfortabele bank thuis.

De leukste virtuele tours

Het liefst sta je natuurlijk oog in oog met De Nachtwacht of 's werelds natuurlijke wonderen, maar nu dat er éven niet inzit, kunnen we beter de technologie die we ons anno 2021 rijk zijn flink omarmen. Met deze virtuele tours van enkele van de grootste musea ter wereld en platforms als Google Arts en Culture, breng je een virtueel bezoekje aan een museum en reis je in gedachten de hele wereld over, waardoor je voor even het gevoel krijgt alsof je er écht bent.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Geniet van kunst in je favoriete museum
paris   june 09  the louvre museum on june 9, 2008 in paris, france  photo by mike hewittgetty images
Mike HewittGetty Images

Van Het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum tot The Metropolitan Museum of Art in New York en het Guggenheim in Bilbao: struin in je gedachten door de museumgangen terwijl je de vele online exposities bewondert. Recentelijk heeft het Louvre haar gehele collectie online vrijgegeven bestaande uit 482 duizend (!) kunstwerken. Ook is er een interactieve route waarmee virtuele bezoekers het Louvre ruimte voor ruimte kunnen bezichtigen.

2 Ga op een stedentrip
rome
Laszlo SzirtesiGetty Images

We kunnen niet op reis, maar wie zegt dat je niet ook thuis op stedentrip kunt? Via deze virtuele tours kun je bijvoorbeeld de culturele parels van Italië bezoeken in verschillende steden. Staat Rio – of heel Brazilië – nog op je bucketlist? Dan wil je deze virtuele tour echt niet overslaan. Als je altijd al de Chinese Muur hebt willen bewandelen, dan geeft deze bijzondere virtuele tour je nu de mogelijkheid.

3 Bezoek een nationaal natuurpark
Smith Collection/GadoGetty Images

Amerika telt talloze nationale parken, waar je de meest ongerepte natuur aantreft. In een vijfdelige virtuele tour word je meegenomen naar vijf totaal verschillende parken: van de vulkanen op Hawaï tot het ijslandschap in Alaska en de onderwaterwereld in Florida. Ontdek de wonderen van de natuur, gewoon vanaf je beeldscherm.

4 Geniet van een virtuele voorstelling
Giuseppe CacaceGetty Images

De afgelopen maanden werd het ene evenementwaaronder het Songfestival – na het andere concert afgelast, en ook de musical- en theaterwereld staat voorlopig even stil. Maar een huiskamerconcert was nog nooit zo indrukwekkend met deze virtuele voorstellingen, van opera tot dans en zelfs theater.

5 Maak een rondje om de aarde
aarde
UniversalImagesGroupGetty Images

Al twee decennia lang hang de zogenoemde Hubble-telescoop in de baan om de aarde, waar hij indrukwekkende beelden vastlegt van de ruimte eromheen. Via deze bijzondere tour bekijk je de aarde vanuit de telescoop, en zie je de bijzondere beelden die wetenschappers in staat hebben gesteld om onze kennis over planeten opnieuw te evalueren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots