In burgerland lijken vooral vega-burger-tenten zich te ontpoppen. Glamour zet de lekkerste vegaburgers op een rijtje.

6 x de leukste plekken voor de lekkerste vegaburgers


Zondag is het International Hamburger Day, een dag waarop daarom willen we onze favoriete burgers een podium geven. Dit keer lichten we niet onze favo vleesburger hotspots uit, maar de meest fijne vegaburger-tenten!

International Hamburger Day
Hoewel Amerika graag met de eer strijkt, werd de hamburger uitgevonden in Hamburg. De sappige plak rundvlees tussen een broodje maakte naam over de hele wereld. Hoog tijd om die heerlijke hap te vieren. Of toch niet?

Milieu
Ook wij zijn niet vies van een dubbele, vette hamburger. Toch is het goed om zo nu en dan stil te staan bij de productie van het product. Volgens de meest recente Nederlandse Voedsel Consumptie Peiling consumeren we met z'n alle enorm veel burgers. Als we één dag geen 'vlees'-burger bestellen, besparen we in Nederland ruim 70.000 kilo vlees, 1.774.916 kilo CO2 uitstoot en 30.799 kubieke meter water. Klinkt een dagje géén vlees nu ook goed in je horen? Boon is een Nederlandse producent van plantaardige (burger)alternatieven, zoals de net gelanceerde Boon Falafel Burgers (te koop bij Jumbo). De burgers van Boon bewijzen dat vegetarisch ook heel lekker kan zijn. 

Junkfood én vegan
Naast mileubewust zijn de vegaburgers in dit lijstje ook origineel, goed van smaak en 'healthy'. Een combinatie van junkfood en vegan samen, én van groene 'wiet'-burgers tot vegaburgers met bijpassende wijnen: Glamour zet de lekkerste vegaburgers op een rij.  

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten