Ik zal je vertellen wat mijn 5 gouden tips zijn om meer volgers te krijgen op Instagram! Hou je vast want vanaf nu zit ook jij binnen no-time op die 100k!

5 tips voor meer volgers op Instagram

Binnen no-time zit je op de 100k!

100 000 volgers op Instagram! Ik werd wakker en mijn mobiel stond vol met ‘gefeliciteerd 100k!!’ appjes! Van de een op de andere dag ben ik de magische grens, van 100 000 volgers op Instagram, gepasseerd! Een beetje unreal want 100k is echt best heel veel! Dus volg je mij op Instagram (naam beautyblends) mega dank daarvoor! You guys are the best!

Ik krijg inmiddels van veel vrienden en ook flink wat bedrijven de vraag hoe ik aan zoveel volgers kom. Daar moet toch een geheime formule voor zijn, hoor ik vaak. Nou, geheim zou ik het niet noemen en een formule weet ik ook niet. Wat ik wel weet is dat ik binnen anderhalf jaar (waarin wat serieuzer bezig was met Instagram) 100 000 leuke volgers heb. En dat zonder ooit een foto van mijzelf te plaatsen, zonder zelf bekend te zijn. Ik hoef maar 1x per dag een foto te posten en mijn profiel wordt inmiddels gevolgd door Kayla Itsines en Miranda Kerr. Ik zal je daarom vandaag vertellen wat mijn 5 gouden tips zijn! Hou je vast, want vanaf nu zit ook jij binnen no-time op die 100k!

 1. Gebruik relevante hashtags
Oké, dus je heb een naam bedacht voor je Instagram-pagina en je bent de eerste foto’s aan het plaatsen maar je krijgt geen likes of volgers erbij, jammer! Dat betekent niet dat je foto’s niet goed genoeg zijn, maar dat mensen je niet kunnen vinden. Een truc om je toekomstige volgers te bereiken is het gebruik van hashtags. Deze handige woordjes zorgen ervoor dat mensen die zoeken naar een bepaald soort foto, die van jou er tussen zien staan. Je mag in totaal wel 30 hashtags gebruiken. Dus je kan op flink wat hashtag worden te vinden zijn.

Voorbeeld: tijdens de veganchallenge weet ik dat er in Nederland meer mensen zullen zoeken naar vegan recepten. Voor mij een geweldig moment om mijn pagina meer onder de aandacht te brengen. Ik gebruik dan de hashtags #veganchallenge en #veganrecipes. Iedereen die op Instagram zoekt naar de veganchallenge ziet mijn foto’s ertussen. Zo heb je direct de juiste doelgroep te pakken!

2. Zorg voor interactie
Zodra mensen je pagina en foto’s weten te vinden, is het belangrijk om deze volgers vast te houden. Zorg dat ze het leuk blijven vinden om je te volgen. Reageer op hun berichtjes, wees lief en enthousiast en probeer zoveel mogelijk foto’s van je volgers te liken. Kortom: zorg dat je vriendjes maakt op Instagram!

3. Elke dag een post
Zorg dat Instagram niet meer om je heen kan. Post daarom het bij voorkeur elke dag. Want 'een dag niet gepost, is een dag niet gezien’. Dit klinkt als veel, maar eigenlijk valt het best mee. Heb je een dag geen inspiratie, post dan een leuke quote of gebruik een foto van iemand anders (natuurlijk wel met credit). Zo hou je je volgers geïnteresseerd, want wat is er nou leuker dan een update op je favoriete profiel?

4. Kies een stijl
Kies 1 stijl en stick-to-it! Ik vind niks vervelender dan een profiel zonder samenhang, waar voor elke foto een andere filter is gebruikt. Ga je voor romantisch, kies dan één filter en gebruik deze voor al je foto’s en probeer dan ook in dezelfde stijl te fotograferen. Ik gebruik zelf geen filters. Bij voeding ziet dat er vaak onsmakelijk uit. Dus post je net als ik over (healthy) food, laat die filters dan zitten en fotografeer bij daglicht zodat de kleuren mooi uitkomen.

5. Zorg voor een pakkende bio
Het eerste dat je ziet wanneer je een Instagramprofiel opent is de bio van de persoon. Zorg dat deze pakkend is. Schijf je voor grote tijdschriften, leuke sites, geef je workshops of word je gevolgd door bekende mensen, zet dit er dan bij. Mensen gaan voor herkenning. Ik schrijf bijvoorbeeld hier op Glamour.nl, veel mensen kennen dit tijdschift, dus zal de automatische reactie zijn: goed genoeg voor de Glamour? Dan zal het wel een leuk profiel zijn!

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren waarop je meer volgers op Instagram kan krijgen maar deze werken (naar mijn idee) minder goed dan deze 5. Hoe zorg jij dat je meer volgers krijgt op Instagram? 

Houd je van lekkere vegan recepten? Ga dan naar livingthegreenlife.nl

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten