Dinsdag was het dan eindelijk zover: een select clubje Apple-liefhebbers was aanwezig bij de perspresentatie waar de iPhone 8, 8Plus en X (wordt uitgesproken als 'tien') gelanceerd werden.

Benieuwd naar de 3 nieuwe iPhones? Zo zien ze eruit en dit kunnen ze allemaal

Zoals bijvoorbeeld draadloos opladen

© Getty Images

Alle tech freaks hebben er lang op moeten wachten. Afgelopen tijd werd steeds meer bekend over de nieuwe creaties van Apple, maar dinsdag was het dan eindelijk zover: een select clubje Apple-liefhebbers was aanwezig bij de perspresentatie waar de iPhone 8, 8Plus en X (wordt uitgesproken als 'tien') gelanceerd werden. 

De aankondiging van de nieuwe telefoons was het eerste evenement in het Steve Jobs Theater, een onderdeel van het nieuwe hoofdkantoor van Apple in Cupertino (Californië). Tim Cook, directeur van Apple en opvolger van Steve Jobs, wilde het duidelijk groots aanpakken dit jaar. Niet een, niet twee, maar drie nieuwe modellen, waarbij de X toch wel het innovatieve pareltje is van de drie.

Telefoon van de toekomst
We stellen ze even aan je voor. Wat ze in ieder geval alle drie kunnen is draadloos opladen. Dus geen gehannes meer met het vinden van een stopcontact. Je hebt er wel een oplaadmat voor nodig, waarbij verschillende Apple-producten tegelijk opgeladen kunnen worden: 

Iphone 8
De iPhone 8 en 8Plus zijn eigenlijk de vernieuwde versies van de iPhone 7 en 7Plus. De 8 en 8Plus verschillen qua inhoud niet veel van elkaar, wel qua formaat. De 8Plus (5,5‑inch) is een slag groter dan de 8 (4,7‑inch), ze werken allebei op Touch ID. 

Beide toestellen hebben een glazen design (zowel voor- als achterkant), een verbeterde camera en werken met augmented reality. Volgens Apple gaat het om 't sterkste glas ooit, wat bestendig is tegen water en stof. De toestellen hebben beide een Retina HD‑display en een geavanceerdere 12‑MP camera. 

Te koop in drie kleuren: space grijs, zilver en goud. De toestellen zijn binnenkort verkrijgbaar vanaf €809 voor de 8, €919 voor de 8Plus. De modellen zijn vanaf 15 september te bestellen en vanaf 22 september in de winkels te koop.

Iphone X: je gezicht is je wachtwoord
Waar het dinsdag écht om draaide was de iPhone X, de innovatieve nieuwe baby van Apple. En innovatief is het toestel: de bekende home-button om je telefoon te ontgrendelen is vervangen voor gezichtsherkenning. Hoe dan? Ja, dat vroegen wij ons ook af. Apple beweert dat het een waterdicht systeem is waarbij je gezicht door 8 sensoren worden gescand. Verder heeft de telefoon eigenlijk geen randen, Apple noemt het nieuwst toestel 'een al al scherm'. Het 5,8‑inch Super Retina OLED-display (voorheen altijd LCD) volgt dankzij nieuwe technieken de rondingen van het design. Hierdoor is het scherm groter dan de 8Plus, maar het toestel is kleiner qua formaat. 

Verder zit er een 12-MP groothoek‑ en telelens TrueDepth-camera in. Ook fijn: de batterij van de telefoon gaat 2 uur langer mee dan bijvoorbeeld de iPhone 7. De resolutie en contrastverhouding is indrukwekkend. Oftewel: enorm scherpe en heldere foto's. 

De iPhone X is verkrijgbaar in zilver en space grijs. Het is niet alleen de meest geavanceerde telefoon, maar ook de duurste tot nu toe. Vanaf 27 oktober te bestellen, vanaf een luttele €1159 (64 GB). De verkoop begint op 3 november. Je moet er wel snel bij zijn,  de vraag naar de iPhone X zou veel hoger liggen dan de productiecapaciteit aan kan. 

Mocht je nou geen €1200 kunnen ophoesten, dan kun je altijd nog voor de iPhone 5, 6 of 7 gaan. Je bent niet de enige: 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten