Het populaire sociale media platform Snapchat kwam vorige week met een nieuwe update. Snapchatgebruikers zijn er alles behalve blij mee. Ze komen met een petitie en actie op Twitter om de update terug te draaien.

Boze snapchatters starten petitie tegen nieuwe update

Snappers zijn niet blij met de update en dat steken ze niet onder stoelen of banken

© Getty Images

De nieuwe Snapchat-update is op z’n zachtst gezegd ‘vervelend’ te noemen: snapchatters hebben het nergens anders meer over. Het platform heeft het ontwerp veranderd en dat is alles behalve goed gevallen bij de gebruikers.

Nieuw design
Het idee van Snapchat was om het zijn gebruikers makkelijker te maken. Berichten van vrienden en mediabedrijven worden nu van elkaar gescheiden en Snapchat Stories verschijnen bij individuele snaps en direct messages. Niet echt makkelijk volgens de gebruikers.

Issues met de update
De issues die ze hebben met de update van vorige week zit hem vooral in het nieuwe design. Dit zorgt ervoor dat snapchatters niet meer snappen hoe de app werkt en bepaalde functiees niet meer kunnen vinden. Vooral naar de stories van vrienden moet flink worden gezocht.

Even wennen
Er zijn wel vaker updates van sociale media waar gebruikers het niet mee eens zijn, zoals de Instagram-update van vorige week. Een kwestie van ‘even wennen’ zeggen de grote bazen van de platformen dan. Voor we het weten gebruiken we onze geliefde app weer net zo fijn als voorheen.

Snapchatgebruikers zijn boos
In dit geval blijkt dat ‘wennen’ toch een stuk lastiger. Snapchatters die de update hebben, klagen massaal over de app. Anderen zijn opzoek naar allerlei manieren om maar niet met de nieuwste versie te hoeven dealen.

700.000 handtekeningen
Er zijn nu zelfs zoveel mensen die problemen hebben met de app dat er een petitie is gestart. Ruim 700.000 gebruikers hebben deze inmiddels getekend in de hoop dat Snapchat terugkomt met zijn oude design.

1,4 miljoen retweets
Dat is nog niet alles: er gaat ook een tweet rond waarin een gebruiker aan Snapchat vraagt wat de gebruikers moeten doen om de update terug te draaien. Snapchat antwoordt hierop: 50.000 retweets. Inmiddels is de tweet al bijna 1,4 miljoen keer geretweet.

https://twitter.com/isaacsvobodny/status/961816896059277313?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dexerto.com%2Fnews%2Fnew-snapchat-update-bad-tweet-old-version-goes-viral%2F43904
Gebruikers krijgen hun zin niet
Het commentaar boekt geen succes. Snapchat laat aan The Guardian weten dat: ‘grote updates zoals deze wat tijd vergen om aan te wennen.’ Het is mogelijk dat ze wat kleine aanpassingen gaan doen, om de gebruikers tegemoet te komen, maar een terugkeer naar de oude app zit er volgens Snapchat niet in.  

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten