De Siberische beer is terug van weggeweest: vanaf donderdag zakken de temperaturen weer. Zaterdag is er zelfs kans op sneeuw.

De Siberische beer is back met temperaturen tot -5 °C

En ook deze keer kunnen we sneeuw verwachten

© Getty Images

We dachten dat we de mega koude dagen eindelijk achter ons hadden gelaten. Oké, met regen als alternatief zijn we ook niet heel blij, maar de temperaturen ver boven nul bevallen ons prima. Helaas is daar de Siberische beer 2.0: na donderdag zit de kou opnieuw in de lucht. Vanaf zaterdag gaat het zelfs weer even vriezen.

Forse daling van de temperatuur
“Woensdag en donderdag komt de temperatuur nog boven tien graden uit, maar daarna zit de kou in de lucht. In de nachten kan het licht of lokaal zelfs matig vriezen,” meldt Buienradar. De verschillende weermodellen laten hier en daar nog wat onzekerheden zien, maar dat het kouder wordt, is een feit.

Zaterdag daalt de temperatuur overdag naar onder de 5 graden Celsius en 's nachts kan het zelfs plaatselijk 5 graden onder nul worden. Ook is er zaterdag en zondag kans op hagel en natte sneeuw.

“Wat zeker is, is dat het koud gaat worden”
Volgens sommige uitkomsten blijft in het weekend de temperatuur zelfs overdag onder het vriespunt. Wat het weer daadwerkelijk voor ons in petto heeft, blijft zoals altijd afwachten. “Tussen nu en zaterdag kan er nog wat in de verwachting veranderen, maar wat wel zeker is, is dat het koud gaat worden,” aldus Buienradar.

Kou in de lucht
Uiteraard hadden we veel liever gehad dat de lente definitief haar intrede doet, in plaats van dat we ons alweer vierlaags moeten inpakken. Maar goed, wel weer een goed excuus om je ’s nachts in tien lagen kleding te rollen.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten