Of we het nou over badkamerartikelen of de basis voor je garderobe hebben, sommige dingen kun je écht beter op de mannenafdeling kopen.

Deze 6 dingen kun je beter op de mannenafdeling kopen

Goedkoper, beter én mooier!

© Foto: Instagram @pureheartss

Of we het nou over badkamerartikelen of de basis voor je garderobe hebben, sommige dingen kun je écht beter op de mannenafdeling kopen. 

Ze mogen je dan vreemd aankijken als je met militaire precisie de mannenafdeling aan het afsnuffelen bent, maar geef ons eens ongelijk? De welbekende 'pink tax' die stilzwijgend op bijvoorbeeld badkamerartikelen zit is nergens voor nodig. Want negeer de roze verpakking en ga voor het mannelijke alternatief. 

Scheermesjes
Het is algemeen bekend: maar vrouwen betalen meer voor scheermesjes. De weggooi varianten of de uitgebreidere varianten zorgen ervoor dat onze scheerdrang flink in de kosten kan lopen. Althans, daar kom je achter als je de producten van de mannen- en vrouwenafdeling naast elkaar houdt. Koop voortaan de (weggooi) scheermesjes op de mannenafdeling, want deze zijn niet alleen goedkoper, de scheermesjes zorgen voor nog een extra pluspunt: extra bescherming. Want de mesjes op de mannenafdeling hebben vaak extra beschermingsstripjes, omdat deze oorspronkelijk zijn ontworpen voor het gezicht.

2  Oversized truien
Ben jij al een tijdje fanatiek op jacht naar dié perfecte oversized trui? Wijzig je koers, en probeer het op de mannenafdeling. Verschillende high-street winkelketens verkopen tal van perfecte opties om heerlijk in te verdwijnen, en je betaalt vaak nog minder dan bij de vrouwenafdeling ook. Bovendien is de kwaliteit van dit soort items vaak beter op de mannenafdeling.  

3 Scheerschuim
Alhoewel jouw scheerschuim misschien wat subtieler ruikt, is de scheerschuim van je vriend minstens zo goed. Misschien nog wel ietsjes beter. Dit komt doordat de scheerschuim voor mannen ontworpen is om een gezicht te beschermen tegen het scheren, waardoor de ingrediënten iets liever voor onze huid zijn, dan de vrouwenvariant. Bovendien is het goedkoper en heb je minder nodig per scheerbeurt.

4 Overhemden
Niets schreeuwt harder je-ne-sais-quoi dan een oversized mannenoverhemd. De kraag is gevormder, de lengte is beter, de snit is wat wijder en vooral de mouwen verdienen een prijs. Als je mazzel hebt scoor je een overhemd op de mannenafdeling met extra lange mouwen (die eigenlijk gemaakt zijn om manchetknopen in te doen). Bij de vrouwenafdelingen kom je vaak slechts schimmen van de mannenvarianten tegen, waar je al gauw véél meer voor betaalt. 

5 Deodorant
Twijfel je of je deodorant wel goed helpt? Skip de poedergeurtjes en bloementuintjes, en stap over op de deodorant van de mannenafdeling. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een deostick met subtiele uniseks geur, of een spray. De deo's voor mannen zijn zó ontworpen dat het extra goed bestand is tegen zweet. Waarschijnlijk velen malen beter dan de jouwe. Ga je vanavond sporten? Probeer het eens. 

6

Kostuum jasjes
Een prachtig kostuum jasje (fluweel of satijn) schreeuwt 'chic'.  Drapeer hem over je schouders, of draag hem over een stoer rockband T-shirt. Maar als je op zoek gaat naar de juiste lengte, de beste snit én een goede prijs kom je vaak van een koude kermis thuis. Want vaak zijn de jasjes op de vrouwenafdeling té kort of té duur. Maar wanneer je uitwijkt naar de mannenafdeling, dan vind je vaak wél wat je zoekt: lang, tikkeltje oversized én een fijne prijs. Want dat laatste zit hem vooral in de timing. Sla je slag tijdens de uitverkoop na de feestdagen bij bekende winkelketens.

Floor

Floor Gijsbertse

– Floor leeft volgens het credo "je kunt nooit genoeg bohoblouses hebben", is parttime dromer en fulltime schatzoeker. It-girls als Jeanne Damas en Pernille Teisbaek vullen haar want to have-lijstje. Ze droomt ervan ooit een boek te schrijven.

Volg Floor op instagram

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten