Vorige week kwam de Volkskrant naar buiten met een artikel waarin zij stellen dat 140 fans uit Dotan’s fanbase niet blijken te bestaan en gecreëerd door Dotan en zijn team zelf. Nu reageert de zanger hier zelf op.

Dotan's fanbase is nep, blijkt uit onderzoek; zijn reactie? "Ik was naïef"

Heeft de zanger zijn succes te danken aan neppe fans?

© Getty Images

Vorige week kwam de Volkskrant naar buiten met een artikel waarin zij stellen dat 140 fans uit Dotan’s fanbase niet blijken te bestaan en gecreëerd door Dotan en zijn team zelf. En dat terwijl de fans op social media met uiteenlopende verhalen komen waarom ze de zanger zo waarderen. Van enorme bewondering tot emotionele persoonlijke verhalen.

Nepfans
De ‘nepfans' prezen Dotan de hemel in en vielen andere artiesten af. Ook kwamen ze op social media met verhalen waarin Dotan positief naar voren kwam. Na uitgebreid onderzoek blijkt dat deze verhalen allemaal verzonnen zijn.

Een leugentje om bestwil
Zo bewijst de krant dat een ontmoeting tussen de zanger en een leukemiepatiënt, in 2015, nooit heeft plaatsgevonden. 

Niet helemaal waar
De voormalig assistent van de Home-zanger geeft toe dat ze 45 profielen op social media verzon. Daarnaast heeft de Volkskrant schriftelijk bewijs dat vanaf het persoonlijke mailadres van Dotan opdracht is gegeven tot het aanmaken van tien van die accounts.

Stilte voor de storm
Voorheen ontkende de zanger dat hij ooit medewerkers heeft aangezet tot het creëren van nepprofielen. Tot nu dan. Na twee dagen stilte rondom het nieuws reageert de zanger eindelijk op alle geruchten met een video die je hieronder kunt bekijken:

Bekentenis
In het eerste gedeelte van de video geeft de zanger aangeslagen toe dat hij gebruik heeft gemaakt van nepprofielen aan het begin van zijn carrière: “Ik wil allereerst toegeven dat ik aan het begin van mijn carrière inderdaad ben gaan zoeken naar mogelijkheden om mijn muziek te promoten en aan de man te krijgen. En dat ik hiervoor, ja, de hulp heb ingeschakeld van een aantal profielen en kanalen op sociale media,” aldus Dotan.

Ook vertelt hij dat hij het plan van de nepprofielen met een team heeft uitgewerkt en dat hij daar achteraf veel spijt van heeft. “Het is ontzettend dom. Ik was heel naïef, veel te ambitieus en onzeker.”

"Ik was niet helemaal eerlijk"
Maar waarom loog hij dan vorige week tijdens het interview met de schrijver van het Volkskrantartikel? Hierover verklaart hij: “Helaas heb ik hier niet helemaal eerlijk geantwoord. Omdat het me overviel, omdat ik me schaamde, omdat ik eigenlijk gewoon niet zo goed wist wat ik erop moest zeggen. Dat is heel fout. Ja, dat betreur ik echt heel erg.”

Een gevoelig onderwerp
Van het verhaal rondom het jongetje met leukemie neemt de zanger afstand. “Het is een verhaal wat niet uit mijn hoofd komt, wat ik niet heb geschreven en wat ik heel erg vind.” Wel neemt Dotan zijn verantwoordelijkheid: “Ik had dit moeten ontkrachten, ik had hier actie tegen moeten ondernemen. Het is een gevoelig onderwerp en het is niet goed te praten,” zegt hij.

Tijd voor een schone lei
De zanger zegt veel geleerd te hebben van de afgelopen periode en heeft besloten z’n hele sociale media leeg te halen. Hij verklaart: “uit respect voor de situatie. Het is tijd voor een schone lei”.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten