Topmodel Gigi Hadid is klaar met de kritiek die zij krijgt op haar lichaam. Aan de hand van een serie tweets laat ze weten dat haar lichaam is veranderd doordat ze lijdt aan de ziekte van Hashimoto.

Gigi Hadid is klaar met body shaming en snoert twitteraars de mond

Het topmodel geeft via Twitter een weerwoord op al het commentaar

Body shaming via social media blijft 'een dingetje'. Twitter en Instagram staan vol met haatdragende reacties op vrouwenlichamen. Zo ook bij Gigi Hadid. Daar is het 22-jarige model klaar mee en dat laat ze weten ook. Door middel van een serie tweets snoert ze bodyshamers de mond.

Maatje minder
Dat Gigi Hadid nu een stuk dunner is dan aan het begin van haar carrière, bleef niemand onopgemerkt. In december 2016 vertelde het model wat hiervan de oorzaak was

Ziekte van Hashimoto
Gigi lijdt aan de ziekte van Hashimoto. Dat is een auto-imuunziekte waarbij de schildklier chronisch ontstoken is. Het gevolg is dat de schildklier te traag of soms helemaal niet meer werkt waardoor iemand zwaarder kan worden, heel moe is, een droge huid heeft en zelfs depressief wordt. 

Body shaming
Aan het begin van haar carrière wist Gigi nog niet van haar ziekte af en hield ze veel vocht vast. Dankzij goede medicatie is dat probleem gelukkig opgelost, daar is alleen wel een ander probleem voor in de plaats gekomen. Ze is nu een stuk slanker dan voorheen en dat resulteert in bodyshaming.

Gigi is er klaar mee
Gigi is het zat en doet daarom in een serie tweets haar verhaal. Ze legt uit dat ze inmiddels goed wordt behandeld om de symptomen van de ziekte te bestrijden. Ze geeft aan dat ze zich er bewust van is dat ze een stuk slanker is dan eerst. Net als veel van haar fans vindt ze zichzelf op het moment te dun, maar ze voelt zich gezond.
Steun op Twitter
Nadat Gigi de tweets online had gezet, stroomden er steunbetuigingen van mede-celebrities binnen. Actrice Ruby Rose reageert op de Tweet van Gigi en ook Twitterqueen Chrissy Teigen laat haar mening horen. Uiteraard op een manier waarop alleen zij dat kan. 
https://twitter.com/RubyRose/status/962855405415145472


Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten