Fans van de Harry Potter boeken of films kennen vast en zeker de magische klok van de Wemels, waarop niet de tijd, maar de locaties van familieleden weergegeven worden. En get this: er bestaat nu een echte versie van de klok!

Harry Potterfans opgelet: er komt een echte versie van de familie Wemel-klok op de markt

It could be magic

© Harry Potter and the Chamber of Secrets

Ja hoor, het is weer Harry Pottertijd. Letterlijk. Fans van de boeken of films (of allebei) kennen vast en zeker de magische klok van de Wemels, waarop niet de tijd, maar de locaties van familieleden weergegeven worden. En get this: er bestaat nu een echte versie van de klok!

Eta Clock
De Eta Clock (zie onderstaande foto) maakt deel uit van het project DC Creatives van Kickstarter. Deze ‘klok’ heeft, net als de Wemel-klok, in plaats van cijfers verschillende icoontjes die staan voor locaties waar iemand kan zijn. Denk aan bijvoorbeeld aan school, op het werk, bij familie, in de sportschool of bij vrienden thuis. Elke wijzer heeft een andere kleur en staat voor een ander familielid.

Kickstarter
Bijbehorende app
Het apparaat werkt in combinatie met een app die je op je telefoon moet downloaden. De GPS op je mobiel is namelijk verbonden met de klok. Op die manier kunnen alle locaties van familieleden erop weergegeven worden. Na de installatie hoeft de gebruiker van de app niets meer te doen. Wanneer je van de ene naar de andere locatie reist, verplaatst de wijzer op de klok automatisch naar een ander icoontje.

Grote zak galjoenen
De klok verschijnt zelfs in verschillende looks: van eikenhout met metalen wijzers tot walnootbruin met gekleurde wijzers. Héél gaaf, maar er hangt wel een prijskaartje aan: de geschatte prijs is ongeveer €420. Misschien nemen ze ook gouden galjoenen aan?
Kickstarter
Het project
Het doel van het project is om mensen op een mooie manier dichter bij elkaar te brengen met moderne technologie. Of de Eta Clock ook daadwerkelijk zal verschijnen, hangt af van de investeerders. Op dit moment heeft DC Creatives nog tot zaterdag 21 oktober om tot het bedrag van €25.115 te komen. Met nog 39 dagen te gaan, staat de teller op €21.520. Dat moet dus wel goed komen, gokken we. 

Credits go to
Het getrouwde stel Kristie en Eric D'Ambrosio-Correll heeft het project opgezet. De twee ingenieurs zijn afgestudeerd aan het MIT, één van de meest prestigieuze technische universiteiten ter wereld. De originele credits voor dit idee behoren echter toch echt tot de schrijfster van de Harry Potterboeken, J.K. Rowling.

De klok van de Wemels
Zij heeft de klok bedacht en uitgewerkt: Harry ziet de Wemel-klok wanneer hij voor het eerst in Het Nest is. Ieder lid van de Wemelfamilie heeft een eigen wijzer mét bewegende foto. De klok weet precies waar welk familielid is: zo is Arthur Wemel eerst op het werk, daarna onderweg en vervolgens thuis.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten