Warner Bross, Paramount Pictures, anyone interested in het verhaal voor een film?

Het gaat top met de modellencarrière van ex-bouwvakker Nicky Libert

Warner Bross, Paramount Pictures, anyone interested in het verhaal voor een film?

© KRO/NCRV

Kennen we Nicky Libert nog? De Amsterdamse bouwvakker bij wie het 'schatje mag ik je foto' moment zorgde voor een modellencontract bij Elite.

Hoe bedoel je verrassende en onverwachte carrièreswitch? Warner Bross, Paramount Pictures, anyone interested in het verhaal voor een film? Het gaat goed met z'n carrière, blijkt uit de aflevering van Jinek. Heel goed.

Lachers op z'n hand
De 26-jarige half Nederlandse, half Surinaamse Nicky draait inmiddels alweer acht maanden mee in de modewereld. Nu het Fashion Week is, vond de redactie van Jinek het wel een puik plan om Nicky gisteren uit te nodigen. Wij ook. Chagrijnig? Bekijk het fragment, want van Nicky's spontane babbel (met Amsterdamse tongval) en humor word je sowieso weer vrolijk. 

Nicky vertelt dat de tourist die hem aansprak op straat voor het fotomoment vroeg of hij model is. "Tuurlijk niet. Anders stond ik hier niet in de modder," antwoordt Nicky. 

Hollywoodsmile
Poseren ging in het begin niet van een leien dakje. "Het modellenwerk was heel erg wennen. Ik ben een jongen van de straat en dan krijg je ineens een camera voor je porum. Heel ongemakkelijk." 

In de tussentijd heeft Nicky z'n tanden laten bleken, het resultaat mag er zijn. Zijn Amsterdamse tongval is goed te horen als Eva Jinek hem vraagt naar een auditie. "Ik moest doen alsof ik samen met een meissie in de supermarkt stond. Dat meissie was aan het flirten met me door een sinaasappel in haar beha te stoppen. Ik pakte vervolgens een appel, stopte die in m'n zak en gaf haar een knipoog." Eva concludeert: fruitseks.

Verhuizen
Het gaat zo goed met modelling dat hij namens Elite misschien wel naar Engeland gaat verhuizen. "Ik ga in ieder geval voor een langere tijd naar Londen voor werk." Eenzaam? Nee hoor. "Ik maak heel makkelijk vrienden." Dat geloven we. 

Nicky's optreden bij Jinek terugkijken? Check vanaf minuut 32. 

Even opfrissen
Nicky ging in november wereldwijd viral met een foto die een tourist van hem maakte tijdens zijn werk als bouwvakker. Niet veel later namen modellenbureaus contact met 'm op. Elite Model Amsterdam hengelde Nicky uiteindelijk binnen. Glamour hing na z'n viral ook nog even met 'm aan de telefoon. "Ik werk nu vier jaar als bouwvakker en meisjes stoppen wel vaker voor een selfie of foto. Alleen deze vrouw plaatste de foto op Twitter in plaats van in de groeps WhatsApp met vriendinnen..."

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten