Wat zit er allemaal in je kerstboom? Ballen, slingers, lichtjes, en... insecten! Jawel, er zitten duizenden kleine beestjes in je dennenboom.

Ho, ho, hó eens even: er zitten duizenden insecten in je kerstboom

Rond de Kerst krijg je altijd zo'n 25.000 tijdelijke huisgenoten

© Unsplash

Oh dennenboom, oh dennenboom, je takken zijn niet zo wonderschoon als we dachten. Want naast alle ballen, slingers en lichtjes zitten er duizenden insecten in je kerstboom.

Heel veel insecten
Dat bomen in de natuur veel insecten aantrekken, wisten we al. Maar zelfs als je de afgezaagde dennenboom in huis zet, zitten er nog steeds ongeveer 25.000 (!) insecten in.

Microbeestjes
Gelukkig merken we de aanwezigheid van de insecten nauwelijks op. De meeste zijn zó klein, dat we ze niet (met het blote oog) kunnen zien. En de kleine beesten verstoppen zich in de boom zelf.

New roommates
Welke dieren zoal je huisgenoot worden? Volgens de informatiewebsite InfoNu zijn dat vooral de insecten springstaartjes, takzuigers, nachtvlinders, mijten en spinnen. Je hebt er verder geen last van. Ze zijn ongevaarlijk, maken geen gaten in je meubels en kunnen doorgaans geen allergische reactie bij mensen veroorzaken.

Lente kwam vroeg
De beesten nestelen zich in of op de ongekapte boom om hun winterslaap te houden. Als de boom gekapt wordt en jij een kerstboom koopt, reizen de insecten gewoon mee naar je huis. En door de warme woonkamers tijdens Kerstmis denken ze dat het lente is en worden ze weer wakker.

Anti-insecten
Wil je van de insecten af? Dan kun je de dennenboom het beste goed schudden voordat je hem in huis haalt. Als de kerstboom al in je woonkamer staat, kun je de insecten die op de grond kruipen opruimen met een stofzuiger of blik-en-veger.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten