Wat te doen als je een sloppenwijk een make-over wilt geven maar een minimaal budget hebt om dit te bewerkstelligen? Makkelijk zat: je koopt verf in alle kleuren van de regenboog. Het resultaat is te gek!

Hoe cool is dit: sloppenwijk wordt omgetoverd tot regenboogdorp

En het resultaat is te gek!

Wat te doen als je een sloppenwijk een make-over wilt geven maar een minimaal budget hebt om dit te bewerkstelligen? Makkelijk zat: je koopt verf in alle kleuren van de regenboog. 

En dat alles met verf...
Het kleine Indonesische dorpje Kampung Pelangi was vervallen tot een sloppenwijk. Daar wilde van 54-jarige Slamet Widodo, directeur van een basisschool in het dorpje, verandering in brengen. En dat lukte hem: de Central Java Community vervolgens €20.000 euro om het vervallen imago van de sloppenwijk af te schudden. Met niets meer dan (heel veel) potten verf zijn 232 huisjes omgetoverd tot allemaal kleine kunstwerkjes. Wij zeggen: wow! 

Instagram staat er vol mee (#rainbowvillage)
Niet alleen is het dorpje getransformeerd tot een grote regenboog, door de kleurrijke opknapbeurt weten toeristen Kampung Pelangi nu ook goed te vinden. En dat zorgt weer voor meer werkgelegenheid voor de bewoners. Zo zie je maar, dat zo'n simpel en tegelijkertijd briljant idee zo'n verschil kan maken. 

 
 
 
 

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten