Sinds dit jaar, en sinds de slimme marketingafdeling van Bol.com, is er nog een feestdag aan 11 november toegevoegd: Singles Day. Ofwel, Vrijgezellendag. Een dag waarop je de liefde voor jezelf mag vieren.

In China al een groot succes: 'Singles Day' waait over naar Nederland

Treat Yo Self

Sinds dit jaar is er behalve de aftrap van het carnavalsseizoen (alaaffff) en Sint Maarten nog een feestdag aan 11 november toegevoegd: Singles Day. Ofwel, Vrijgezellendag. Een dag waarop je de liefde voor jezelf mag vieren. En dus een goede reden om die schoenen te kopen die je al maanden wil (tenminste, als het aan de warenhuizen ligt). 

Treat Yo Self 
'Waar iets te vieren valt, daar wordt gekocht', zo denken warenhuizen. En groot gelijk hebben ze, met Moederdag, Vaderdag en Valentijnsdag waar mensen massaal de schappen induiken op zoek naar cadeaus voor hun geliefden. Bol.com haakt daar mooi op in door de Chinese hype in Nederland te introduceren. 

Kopen, kopen, kopen
Singles Day is, hoe kan het ook anders, overgewaaid uit China. Als gevolg van de invoering van de eenkindpolitiek in 1979, kampt het land met een overschot aan vrijgezelle mannen. Dat, tesamen met alle enen in de datum 11 november (11-11), bracht vier studenten op het idee om deze dag om te dopen tot Vrijgezellendag. Een lekkere tegenhanger van Valentijsdag, waarop mannen de kroeg (of in China de karaokebar) induiken en hun happy single life vieren. 

Koopfeest
Alibaba
had vervolgens het briljante idee om Single Day tot bombarderen tot een groot shopfestijn. Een slimme zet van de Chinese webshop, vorig jaar leverde de feestdag hen maar liefst €15,2 miljard (!) op. 

Goed idee
Niet heel gek dus dat Bol.com dacht 'hé, laten we dat eens in Nederland introduceren'. Of het gaat werken is een tweede. Chinezen vieren geen Kerst en Sinterklaas, en dus is novembermaand een goede maand om de portemonnee open te trekken. Met twee feestdagen in november en 3 in december (inclusief Oud & Nieuw), ligt het in Nederland wat anders. Je zou denken dat men de hand meer op de knip probeert te houden dan andersom. But we shall see. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten