Stijn van Vliet en Daan Boom beweerden dat ze binnen twee dagen een kwaliteitsroman van 20.000 woorden hebben geschreven. Vrij ongeloofwaardig, zou je denken?

Is het Daan en Stijn van Streetlab gelukt om binnen 2 dagen een roman te schrijven?

Dat is de grote vraag

In het NPO 3-programma Streetlab Niet te geloven vertellen de jongens van Streetlab wekelijks de meest ongeloofwaardige verhalen alsof ze echt gebeurd zijn. Zo ook gisteren. Stijn van Vliet en Daan Boom beweerden dat ze binnen twee dagen een kwaliteitsroman van 20.000 woorden hebben geschreven. Vrij ongeloofwaardig, zou je denken? 

Zouden ze echt..?
De twee mannen maakten hun mede Streetlabbers Jasper Demollin en Tim Sendersen én de jury wijs dat ze een boek hebben geschreven dat is uitgegeven door een erkende uitgeverij én minimaal 3 sterren heeft gekregen van een bekende krant. Maar of dat echt zo is, dat was de grote vraag. 

Dat is niet mis
Het aantal woorden van 20.000 is vastgesteld volgens de Tommy Wieringa-formule, zijn laatste boek De dood van Murat Idrissi telde 19.000 woorden en op die cover staat 'Roman'. Stijn en Daan wilden ook een roman schrijven, en dus hielden ze zich aan de 19.000-woorden vuistregel.  

Polderglamour
Of het ze gelukt is? Het antwoord is: JA! Een roman van 20.000 woorden in 48 uur. Bizar! Hun roman Polderglamour verschijnt vanaf vandaag bij uitgeverij Boekerij. Ook hebben ze een positieve recensie binnen en drie sterren van een krant: 

  • "Avontuurlijk, grappig en anarchistisch. Dit had absoluut niemand anders kunnen schrijven dan zij." Daan Heerma van Voss
  • Algemeen Dagblad: ‘Een scherpe en cynische analyse van de mediocratie (…) Een welkome roman in onze vaderlandse literatuur.’ *** Özcan Akyol 

Satire op de showbizz wereld
Voor het boek interviewden de mannen schrijvers voor tips en tricks, zoals Herman Brusselmans, Bart Chabot en Daan Heerma van VosPolderglamour is een geestig en kritisch inkijkje in de wereld van de Nederlandse showbizz. "Het boek is een hilarische satire op de wereld van BN’ers", aldus de auteurs. De flaptekst van het boek luidt dan ook: ‘Glamour die eigenlijk geen glamour is, maar Nederlandse namaak.’ Zie hier de cover:

Opbrengst
De mannen steken de opbrengst van het boek overigens niet in eigen zak, het gehele bedrag gaat naar Stichting Lezen en Schijven. Hier kun je de hele aflevering bekijken. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten