Ga jij glunderen van de woorden geschiedenis, satelliet, ruimtevaart, spaceshuttle en NASA? Dan ga je ook glunderen van dit nieuws.

Je kunt nu overnachten in een oude raketsilo

On your marks, get set..

© Getty Images

Ga jij glunderen van de woorden geschiedenis, satelliet, ruimtevaart, spaceshuttle en NASA? Dan ga je ook glunderen van dit nieuws. In het noordoosten van de Amerikaanse staat Kansas kun je sinds kort slapen in een oude raketsilo (een cilindervormige container waar een raket in werd bewaard). 

Airbnb
In de jaren zestig werd de raketsilo nog gebruikt om een kernwapen in op te slaan, nu kun je er zelf een nacht in doorbrengen. De silo wordt beschikbaar gesteld voor iedereen via Airbnb.  

Raketsilo
The Subterra Castle Airbnb
, zoals de overnachtingsplek heet, ligt in het stadje Eskridge, op ongeveer 25 kilometer ten zuidwesten van de stad Topeka. Volgens Amerikaanse media is het de eerste raketsilo die als Airbnb-locatie is vrijgegeven. 

Pimp my house
Na de Koude Oorlog werd de raketsilo omgebouwd tot woonhuis, dat sinds 1994 wordt bewoond door het Amerikaanse echtpaar Matthew en Leigh Ann. In eerste instantie wilden zij hun bijzondere optrekje niet verhuren aan anderen, tot de buurman hen overhaalde. 

Flink optrekje
Na een makeover is de voormalige raketsilo nu van alle gemakken voorzien. Voor omgerekend €121 per nacht kun je slapen in de bijzondere accomodatie, inclusief keuken, badkamer, jacuzzi en open haard. En je krijgt er ook nog een rondleiding bij van de eigenaren. Een kleine raketopslag is het niet, volgens Matthew en Leigh Ann is het ondergrondse woongedeelte maar liefst 1.700 vierkante meter groot.

Slapen in boomhut
Word je hier niet enthousiast van? Slapen in een boomhut die rechtstreeks uit een Disney-film lijkt te komen, of een weekend verblijven in een Pirates of The Caribbean-thema huis kan ook. Bij Airbnb is het mogelijk. Het online booking platform heeft de mooiste plaatsen gekozen uit meer dan 2 miljoen aangeboden plekken op de site. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten