Vanaf dinsdag 19 september zal McDonald's ook in Rotterdam en Utrecht gaan thuisbezorgen.

Je McKroket wordt vanaf nu ook thuisbezorgd in Rotterdam en Utrecht

Parapapapaaaaaaaa

Op 4 juni dit jaar startte McDonald's in samenwerking met UberEats een proef met het thuisbezorgen van bestellingen in Amsterdam, de zogenaamde McDelivery. In september zouden ze evalueren of het de moeite waard is. En jawel hoor, met vlag en wimpel geslaagd. En dat betekent dat er geleidelijk meer steden aan het BigMac-thuisbezorg-bestand worden toegevoegd. Nu: Rotterdam en Utrecht.   

Acht restaurants
Vanaf dinsdag 19 september kunnen inwoners van Rotterdam en Utrecht vanuit hun luie stoel hamburgers en McFlurry's bestellen. McDelivery start vanaf dan vanuit acht restaurants, zes in Rotterdam, twee in Utrecht.  

Meerdere steden volgen
Volgens Manu Steijaart, directeur McDonald's Nederland, is het de bedoeling dat Den Haag en Eindhoven zo snel mogelijk volgen, zodat de dienst uiteindelijk in de vijf grootste steden beschikbaar is.

En de kleinere steden dan?
"Dat gebeurt dit najaar of begin volgend jaar. Vervolgens hopen we McDelivery daarna naar andere steden met 150.000 of meer inwoners te brengen. Op basis van de resultaten kijken we daarna naar de kleinere steden", aldus Steijaart. 

Nog nauwkeuriger werken
Uit de proef bleek dat klanten in 83 procent van de gevallen tevreden waren over hun bestelling. Wat de 17 procent die niet tevreden was te klagen had? "Als het misgaat komt dat vooral doordat er een fritessaus, rietje of een hamburger ontbreekt. We moeten nauwkeuriger werken", vertelt Steijaart. 

Zo vers mogelijk 
Om je McChicken tot aan de voordeur af te leveren, kost het je €2,50 aan bezorgkosten. Om te voorkomen dat je frietjes koud zijn bij aankomst, ontvangt McDonald's pas een seintje van je bestelling wanneer de fietskoerier op drie minuten afstand van het betreffende restaurant is. Op die manier wordt je bestelling zo kort mogelijk van tevoren bereid, dus hopelijk zo vers en warm mogelijk bij jou gebracht.

Ice ice baby
Vrijwel het gehele assortiment kan worden besteld, behalve het McBreakmenu en ijshoorns. Ijshoorns met softijs en een hobbelige weg naar de eindbestemming is geen hele goede combinatie (kunnen we inkomen). Flurry's en Sundaes kunnen daarentegen wel gewoon worden besteld. Sinds kort worden ook hele menu’s aangeboden, wat eerst niet het geval was. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten