Een klein lichtpuntje voor de mensen die zich een ongeluk niezen door de hooikoorts: er is een drankje dat helpt de symptomen binnen de perken te houden. En het is nog een lekker drankje ook.

Last van hooikoorts? Dit alcoholische drankje beperkt de symptomen

En sommige drankjes moet je vooral laten staan

We worden natuurlijk intens gelukkig van deze weken vol zon, zee, strand en terras. Sommigen vinden het alleen minder genieten. Degenen die zich een ongeluk niezen en snotteren door de hooikoorts. Een klein lichtpuntje voor die mensen: er is een drankje dat helpt de symptomen binnen de perken te houden. En het is nog een lekker drankje ook. 

Proost!
Volgens de Britse vereniging Asthma UK zorgen alcoholische vesnaperingen zoals gin en wodka ervoor dat je minder last hebt van die jeukende ogen, snotneus en niesbuien. Hoe dat komt? Gin en vodka zijn doorzichtige dranken, wat betekent dat er weinig van de chemische stoffen histamine en sulfieten inzitten. En juist die stoffen zorgen ervoor dat je meer last krijgt van hooikoorts en astma. Dat lijkt ons een gegronde reden om vanavond een GT extra te bestellen. 

Wijn zorgt voor venijn
Iets minder leuk nieuws: wijn en bier zijn donkere, gefermenteerde drankjes. Je voelt 'm al aankomen.. Deze dranken bevatten dus meer histamine en sulfieten. En dus kan dat witte wijntje of (wit)biertje de symptomen van hooikoorts en astma verergeren. Volgens Asthma UK krijgt 64 procent van de astma- en hooikoortspatiënten meer last na het drinken van wijn of bier. Da's dan weer jammer. 

Experimentje
Je moet dus iets dieper in de buidel tasten tijdens een avondje doorzakken op het terras, maar je krijgt er wel een semi-hooikoortsloze avond voor terug, als we de Britse vereniging moeten geloven dan. Je kunt het in ieder geval proberen.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten