Een nacht in het kasteel van vampier Vladimir slapen – in zijn doodskist!

Airbnb heeft een wel heel bizarre actie tijdens Halloween

Een nacht in het kasteel van vampier Vladimir slapen – in zijn doodskist!

Airbnb heeft een wel heel bizarre actie: tijdens Halloween een nacht in het kasteel van vampier Vladimir slapen – in zijn doodskist!

‘Wat zou je tegen de graaf zeggen, als je langs hem liep in zijn eigen kasteel?’ Dat is wat het bedrijf zich afvraagt. Als je jouw antwoord instuurt, maak je kans op de overnachting én een diner voor twee in kasteel Bran in Roemenië. Mocht Dracula himself langskomen en zijn bed opeisen; er staan ook ‘gewone’ bedden om in te slapen.

Het bezoek
Als je wint, begroet de achter-achter neef van Bram Stoker (schrijver van het boek ‘Dracula’) je met de traditionele woorden: “Welkom in mijn huis! Treed vrijelijk en uit eigen beweging binnen. Ga in vrede en laat iets van het geluk dat u brengt achter!” Daarna gaat de deur dicht en begint het avontuur.

Wie dacht dat vampieren makkelijke gastheren zijn, kent graaf Dracula nog niet. Er zitten namelijk wel wat regels aan je bezoek. Zo mogen knoflook, kruizen en zilver thuisblijven. Spiegelselfies worden ook niet gewaardeerd. En oja, zorg ervoor dat de gordijnen dicht zijn voor de zon opkomt. Gelukkig ben je verder vrij om door de 75 kamers van het kasteel te dwalen en te genieten van het uitzicht. Pas wel op voor de vleermuizen.  

Geschiedenisles
Toen in 1897 het boek van Bram Stoker uitkwam, was de schrijver zelf nog nooit bij kasteel Bran geweest. Sterker nog: de omschrijving is gebaseerd op plaatjes. Door de ligging – hoog in de bergen – is het wel te begrijpen waarom Stoker juist deze locatie koos. Je hoeft maar naar de foto’s te kijken en het kippenvel staat je al op de rug. Volgens Airbnb heeft er sinds 1948 niemand meer geslapen, dus wie weet wat je staat te wachten... Durf jij het aan?

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten