In Nederland hebben we de meest geweldige duinen, prachtig platteland en de Hoge Veluwe, maar we hebben ook een eigen Japans Bloesempark. En wanneer deze kersenbomen in de lente (kort!) tot bloei komt, dan heb je iets prachtigs midden in de Randstad.

Nederlands' eigen Japanse bloesempark bloeit weer

Hier moet je zijn voor de roze bomen


In Nederland hebben we de meest geweldige duinen, prachtig platteland en Natuurpark De Hoge Veluwe, maar we hebben ook een eigen Japans Bloesempark.

Kersenbomen
Dit kleine, maar indrukwekkende bloesempark bevindt zich in het Amsterdamse Bos. En wanneer deze kersenbomen in de lente (kort!) tot bloei komen, dan heb je iets prachtigs midden in de Randstad. En die bloeiperiode is nú begonnen.

Nieuw begin en vergankelijkheid
Achtien jaar geleden deed de Japan Women's Club deze 400 kersenbomen cadeau in Amstelveen. Bloemen staan in Japan symbool voor een nieuw begin en de vergankelijkheid van het leven.

Kersenbloesemfeest
Elk jaar wordt er in Japan Hanami Matsuri (Kersenbloesem feest) gevierd wanneer de bomen in bloei staan. Vandaag viert de Japanse gemeenschap van Amstelveen dit in het bloesempark met veel eten op kleurige kleedjes. Vanaf 13:00 is het besloten gedeelte afgelopen. 

Als we geluk hebben staan de roze bomen twee weken in bloei, dus dan heb je nog even om een tripje te plannen, want het is érg bijzonder. 
Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten