Van een cheesecake met cheetosbodem tot zoete Cheetos met karamel- en kaneelsmaak.

New York krijgt straks het allereerste Cheetos-restaurant: The Spotted Cheetah

Van cheesecake met cheetosbodem tot zoete Cheetos met karamel- en kaneelsmaak


Weinig chipssoorten die vrij ranzig ruiken, maar oh zo lekker smaken. En weinig chipssoorten waarbij je mond zo bezaait is met kaaspoeder (?) dat je erin zou kunnen kaasfonduen. Cheetos dus. 

Om die reden lijkt het me niet verstandig om op een eerste date naar het Cheetosrestaurant in New York te gaan, verder zeg ik: wat let je, koop een ticket, en snel een beetje. Het gaat namelijk om een pop-uprestaurant dat slechts van 15 tot en met 17 augustus geopend is. Niet getreurd: het restaurant verdwijnt niet helemaal. 

Ver-cheet-ost
Maar eerst: wat kun je verwachten in The Spotted Cheetah?, zoals het restaurant heet. Het is een fine dining restaurant op Broadway waar al het eten is ver-cheet-ost. 

Op het menu: gefrituurde augurken met een cheetoskorstje, pikante cheetosnacho’s, macaroni & cheetos, cheetos-gehaktballen, cheesecake met cheetosbodem en zoete Cheetos met karamel- en kaneelsmaak.  Prijzen variëren tussen de 7 en 19 euro. 


De chefkok is Anne Burrell, bekend van tv-programma’s als ‘Secrets Of a Restaurant Chef’ en ‘Worst Cooks in America’. "Als grote Cheetosfan ben ik laaiend enthousiast om in zee te gaan met dit iconische, Amerikaanse merk," aldus Burrell in een persbericht. "Het was zo leuk om dit unieke menu samen te stellen. Ik kan niet wachten om de reacties van de klanten te zien."

Zelf aan de slag
Reserveren is verplicht. Wie het restaurant moet missen: de recepten zijn vanaf 15 augustus ook online te vinden op thespottedcheetah.com.

Het tijdelijke restaurant is een idee van bureaus The Marketing Arm (onderdeel van Omnicom) en Ketchum. Ryan Matiyow, marketingdirecteur bij Frito-Lay, zegt dat zijn team geïnspireerd is door fans van de kaaszoutjes. Je kunt online namelijk talloze recepten vinden met Cheetos, van donuts tot sushi.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten