Universiteit Leiden plaatste zondag met trots een foto van de nieuwe vormgeving en belettering van haar universiteitsbibliotheek op Twitter. Wat blijkt; de afkorting blijkt ietwat onhandig uit te pakken.

Nieuwe naam universiteitsbibliotheek Leiden zorgt voor lol (of eh, lul) op Twitter

Da's toch lullig

Universiteit Leiden plaatste zondag met trots een foto van de nieuwe vormgeving en belettering van haar universiteitsbibliotheek op Twitter. En zoals vaak op Twitter gebeurt, gaan mensen er wat van vinden. Zo ook nu. Wat blijkt; de afkorting blijkt ietwat onhandig uit te pakken. 

Internationale uitstraling
Universiteit Leiden wil graag een internationaal karakter krijgen. Wat hoort er bij een internationale uitstraling? Juist ja, een internationale naam. En dus krijgt de Universiteit de naam Leiden University Library. Klinkt best goed, in het Engels. Er even niet over nagedacht dat namen vaak worden afgekort, zo ook deze. 

LUL
oor buitenlandse studenten nog steeds niks aan de hand. Voor Nederlanders wordt het iets twijfelachtiger. 'Gaan we nog studeren in de LUL vandaag?', krijg je dan. Dat zorgt voor een hoop hilariteit op Twitter:

https://twitter.com/BartvdHulsbeek/status/907188148677042176
https://twitter.com/rachel_thijssen/status/907140682611150848

Reactie
Universiteit Leiden had inmiddels ook door dat er flink wat heisa over de nieuwe naam is ontstaan. Ze reageren, op een lullige, eh lollige manier. Twee keer zelfs: 

En:
 

K.U.T.
Het is overigens niet de eerste keer dat de communicatieafdeling van een universiteit niet goed heeft nagedacht over de afkorting. De Katholieke Hogeschool Tilburg (KHT) moest in 1986 haar naam wijzigen. Eerst hadden ze Katholieke Universiteit Tilburg bedacht, afgekort K.U.T. Niet zo handig, dachten ze, en dus werd het toch maar Katholieke Universiteit Brabant

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten