Elk jaar maakt De Sociale Verzekeringsbank (SVB), de instantie die over de kinderbijslag gaat, de populairste kindernamen bekend.

Noah en Emma zijn de populairste kindernamen van 2017

Dat zijn twee nieuwe namen die aan kop staan

© Tim Bish

Elk jaar maakt De Sociale Verzekeringsbank (SVB), de instantie die de kinderbijslag uitkeert, de populairste kindernamen bekend. Is het net als in 2016 voor de jongens weer Daan en voor de meisjes Anna? Nope. Dit jaar staan twee andere namen op nummer één. 

In 2017 werd Noah het vaakst gekozen voor jongens, Emma bleek de favoriete naam voor pasgeboren meisjes. In totaal is Noah vorig jaar 635 keer gekozen, Emma 755 keer. Zie hieronder de top tien van zowel meisjes- als jongensnamen.
Top 10 meisjesnamen
1. Emma
2. Tess
3. Sophia
4. Julia
5. Anna
6. Mila
7. Sara
8. Eva
9. Zoë
10. Evi

Top 10 jongensnamen
1. Noah
2. Sem
3. Lucas
4. Finn
5. Daan
6. Levi
7. Milan
8. Bram
9. Luuk 
10. Jesse

Daan en Anna zijn van de troon gestoten
Vorig jaar waren Daan en Anna de meest populaire kindernamen. Emma stond toen op een gedeelde tweede plaats samen met Tess. Noah stond in 2016 nog op nummer twee en is afgelopen jaar dus naar de top 'geklommen'. In 2015 waren Emma en Liam het populairst. 

Zeeland is eigenzinnig
Uitgesplitst naar provincie blijken er best nog wel wat verschillen te zijn. Waar Emma vooral in de noorderlijke provincies een populaire meisjesnaam is, geldt dat voor Tess in het Zuiden. Zeeland heeft de meest opvallende nummer 1 notering, zowel voor de meisjes als jongens. Johanna staat op 1 voor meisjes, Jan voor jongens. 

Max gaat gestaag
Grappig feitje; het succes van autocoureur Max Verstappen laat zich ook zien in gekozen kindernamen. Waar Max voorgaande jaren niet in de top 20 van populaire jongensnamen voorkwam, werd de jongensnaam in 2017 maar liefst 437 keer gekozen. De hele lijst vind je hieronder:

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten