Zondag heeft de 35-jarige Roger Federer voor de achtste keer zijn favoriete grandslamtoernooi Wimbledon gewonnen. En dat is een record in de tenniswereld!

Roger Federer schrijft geschiedenis met achtste keer winst op Wimbledon

Daarmee schrijft hij geschiedenis

© Getty Images

Zondag heeft de 35-jarige Roger Federer voor de achtste keer zijn favoriete grandslamtoernooi Wimbledon gewonnen. En dat is een record in de tenniswereld! 

Topvorm
De professionele tennisspeler uit Zwitserland moest het in de finale opnemen tegen de Kroaat Marin Cilic. Hoewel iedereen natuurlijk had gehoopt op een zinderende finale, was het voor Roger een gewonnen race. Cilic was niet echt in topvorm. Federer hoefde geen set af te staan en won met 6-3 6-1 6-4. 

Glijpartij
Niet Cilic gleed in de eerste set uit, waarna hij niet meer helemaal lekker in de wedstrijd zat. In de tweede set liet de 28-jarige tennisser zich behandelen aan zijn voet. Dat alles zorgde ervoor dat Cilic niet zijn beste partij speelde. Federer speelde de sterren van de hemel, maar kreeg niet de partij die hij had verwacht. 

Record
Nog nooit heef een professioneel tennisser acht keer de Londense grandslam gewonnen. Federer passeerde de Amerikaan Pete Sampras en de Brit William Renshaw, die zeven keer zegevierden op Wimbledon.

Knap staaltje werk
Federer is een legende in de tenniswereld, hij wordt als één van de beste tennissers ter wereld gezien. De Zwitser, die met zijn vrouw twee (!) tweelingen heeft, staat op het moment derde van de wereld en heeft maar liefst 19 grandslams gewonnen. En daar is hij zelf ook trots op (en terecht!):

Record op record
Dit is overigens niet het enige record van de Zwitser. Hij was een recordaantal van 302 weken de nummer 1 van de wereld. Én hij stond een recordaantal van 237 opeenvolgende weken nummer 1, tussen 2 februari 2004 en 17 augustus 2008, waarna aartsrivaal Rafael Nadal hem afloste.

Twee tweelingen
De Zwitserse toptennisser en zijn vrouw Mirka werden in 2009 ouders van de meisjestweeling Myla Rose en Charlene Riva. Op 6 mei 2014 werden ze ouders van alweer een tweeling, dit keer van twee jongetjes Leo en Lenny

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten