Het Amerikaanse Time Magazine heeft de #MeToo beweging uitgeroepen tot Person of The Year 2017. Het magazine noemt de groep mensen 'The Silence Breakers'.

Time Magazine benoemt #MeToo slachtoffers tot Person of the Year 2017

Geen Donald Trump dit jaar, maar een groep moedige vrouwen en mannen

Elk jaar benoemt het Amerikaanse weekblad Time Magazine iemand of een groep mensen tot Person of the Year. Vorig jaar ging de titel naar Donald Trump. Dit jaar is het de groep 'The Silence Breakers', zoals Time de groep mensen noemt die onder #MeToo hun verhaal over seksueel misbruik deelde. 

The Silence Breakers
Op de cover zijn vijf vrouwen slachtoffers van seksueel misbruik of seksuele intimidatie te zien, zoals zangeres Taylor Swift en oud Uber-medewerkster Susan Fowler. Ook is er een arm afgebeeld, waarschijnlijk om te laten zien dat 'The Silence Breakers' alle moedige mensen vertegenwoordigen die hun persoonlijke verhaal over seksueel misbruik hebben gedeeld.

Reden achter de keuze
De hoofdredacteur van Time Magazine Edward Felsenthal wil hiermee de mensen belonen die volgens hem zo moedig zijn geweest om hun verhaal te delen en daarmee een ware 'movement’ zijn gestart. 

Harvey Weinstein
De #MeToo wervelwind begon begin oktober met beschuldigingen van verschillende vrouwen tegen filmproducent Harvey Weinstein. Hij was invloedrijk in Hollywood, maar is inmiddels ontslagen door zijn eigen productiemaatschappij en officieel aangeklaagd.

Me Too bestaat al veel langer
De Amerikaanse Tarana Burke begon in 2006 een campagne onder de naam ‘Me Too’ om iets te betekenen voor vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik. Dit deed zij op het sociale media platform MySpace

 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten