De barbiepop is geïnspireerd op olympisch schermster Ibtihaj Muhammad.

Voor het eerst in de winkel: Barbie met hoofddoek

Vorig jaar een barbiepop á la Ashley Graham, nu á la olympisch schermster Ibtihaj Muhammad

Een zeemeerminbarbie, een barbie met boblijn, een barbie met een korte coupe, je zou denken dat je een barbie met hoofddoek ook al in de winkel kunt kopen, maar nee. 

Inspiratie
Speelgoedproducent Mattel gaat voor het eerst een barbie produceren die een hoofddoek draagt. De pop is geïnspireerd op olympisch schermster Ibtihaj Muhammad. Ze presenteerde haar 'barbie look a like' tijdens de Glamour Woman Of The Year Awards in Amerika

Ibtihaj Muhammad was in 2016 de eerste Amerikaanse met een hoofddoek die aan de Olympische Spelen meedeed en werd zo een rolmodel voor de moslimgemeenschap.

Op Twitter schrijft ze dat de pop een kinderdroom is die uitkomt: "Ik ben er trots op dat meisjes nu overal ter wereld kunnen spelen met een barbie die ervoor kiest om een hijab te dragen."


De officiële Barbie met hoofddoek wordt verkocht in de zogeheten Shero-reeks en is vanaf eind 2018 verkrijgbaar in alle speelgoedwinkels. 

Discussie 
Historica en barbieverzamelaar Hélène Winkelman zegt tegen RTL-nieuws dat er al tientallen jaren sprake is van een discussie over een barbiepop met hoofddoek. Vooral in het Midden-Oosten werden er wel al een aantal exemplaren verkocht, maar barbieproducent Mattel bleef achter. Tot nu.

Een goede zaak, vindt Winkelman, die benadrukt dat het niet zozeer om de religeuze betekenis gaat, maar om identiteit. "Het is Mattels bedoeling dat ieder kind  - waar het ook woont - zich kan identificeren met een barbiepop."

Shero-reeks
De Shero-reeks van Mattel bestaat uit barbiepoppen met een uiterlijk dat anders is dan de 'standaard' pop. Andere varianten uit de serie zijn ook gebaseerd op bekende personen, zoals plussize-model Ashley Graham, ballerina Misty Copeland en regiseusse Ava Vernay. 

Alle soorten en maten
Sinds vorig jaar vind je barbiepoppen in alle soorten en maten in de winkel: klein, lang, vol, dun. Vriend Ken onderging eveneens een make-over, zoals verschillende haarstijlen, etniciteiten en maten. 

What's next? 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten