De Nederlandse paralympische snowboardster Bibian Mental wint voor de tweede keer goud op de Paralympische Winterspelen. Dit is haar tweede Olympische plak.

Weer goud voor de paralympische snowboarder Bibian Mentel

De stoere sporter overwint alle tegenslagen

© Getty Images

Het motto ‘no excuses’ gaat perfect op voor snowboarder Bibian Mental. Ze won in de finale van de Paralympische Winterspelen in Pyeongchang van landgenoot Lisa Bunschoten. Dit is haar tweede Olympische plak. Een topprestatie, zeker voor iemand die, na negen keer kanker te hebben gehad, twijfelde of ze wel mee kon doen.

Positieve instelling
De 45-jarige sportster blijft ondanks haar tegenslagen erg positief. Ze is nu zes maal Nederlands kampioen halfpipe en snowboardcross en heeft ook al een gouden Olympische medaille op haar naam staan. Vier jaar geleden won ze op hetzelfde onderdeel goud.

Niet zonder slag of stoot
De finale verliep niet zonder slag of stoot: de snowboarder ging samen met Lisa Bunschoten onderuit in een van de bochten.

Juichend over de finish
Gelukkig krabbelde ze snel overeind. Bibian keek nog achterom naar Lisa, die wat langer bleef liggen. Daarna ging ze door en passeerde al snel juichend de finishlijn. Voor Lisa restte ondanks haar crash de tweede plek.

Vierde plaats
De Nederlandse ploeg heeft bijna alle medailles op dit onderdeel gewonnen. In de ‘kleine finale' legde Renske van Beek het af tegen de Spaanse Astrid Fina Paredes, waarbij ze helaas genoegen moest nemen met de vierde plaats. Al met al een fantastische Spelen voor de Nederlandse vrouwen.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten