Geen matches meer op Tinder? No worries, het ligt niet aan jou maar aan het algoritme van de datingapp.

Weinig matches op Tinder? Daar is een verklaring voor: algoritmes

Dit is wél de oorzaak

© Getty Images

Ben jij er op los aan het swipen maar heeft dat geen matches tot gevolg? Niet gek dat je dan aan jezelf gaat twijfelen. Maar geen nood: er is een verklaring waarom jij geen matches krijgt, en dat heeft niets te maken met jouw positie in de datingmarkt.

It’s not you, it’s Tinder
Melanie Schilling van het Britse datingprogramma Married at First Sight laat weten dat Tinder, net als alle andere social media apps, een algoritme heeft. De app bepaalt op die manier zelf hoe vaak jouw profiel wordt getoond aan potentiële datekandidaten.

Overdating wordt niet gewaardeerd
Zo ziet het algoritme ook wanneer jij iets te vaak heen en weer aan het swipen bent. Als je te veel tijd besteed op de datingapp wordt dat volgens Melanie gezien als een ‘overdater’. Dat zijn mensen die té actief zijn, maar wel slapend actief. Dat wil zeggen: veel matches willen, maar nooit overgaan tot actie. Dat willen ze bij Tinder niet.

Minder in the picture
Als het algoritme jou eenmaal heeft bestempeld als overdater, zal je profiel minder worden getoond aan potentiële matches. Dat is natuurlijk niet wat je wil, want je zit juist op Tinder om te kunnen daten. Maar wat kun je hiertegen doen?

De oplossing
De oplossing: even wat minder swipen of slechts op een bepaald moment van de dag is de beste oplossing volgens het tijdschrift Manners. Ook zou zondagmiddag rond 13:00 het beste tijdstip zijn om aan matches te komen.

Drastischere stappen
In voor wat drastischer geschut? Je kunt ook je profiel resetten of al je foto’s verwijderen en vervangen voor nieuwe varianten. Zo hou je het Tinder-algoritme voor de gek en kun je weer gerust door Tinderen.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten