Na alle kattencafé's is het nu tijd voor het eerste hondencafé in Nederland.

Yessss: Groningen krijgt eerste hondencafé van Nederland

FINALLY!

Je hebt katten- en hondenmensen. Ik val 100 procent in die tweede categorie. De komst van de kattencafé's in Nederland vond ik leuk, maar de drang om ernaartoe te gaan had ik nooit. Maar vandaag werd bekend dat het na alle kattencafé's tijd is voor een hondencafé. Tijd voor een café vol met mijn lievelings viervoeters. Je snapt, daar word ik blij van. Wat zeg ik, door het (honds)dolle.  

Met z'n allen naar Grunn
Waar dan? In het hoge noorden. Initiatiefnemer Marieke Haaksema is van plan dit jaar het eerste hondencafé van Nederland in Groningen te openen. Want waar moet je naartoe om honden te knuffelen als je zelf geen hond hebt? Je kunt wel random honden knuffelen op straat of in het park, maar dat duurt meestal niet langer dan een minuut.

Toepasselijke naam
Wanneer het café zijn deuren opent, is nog niet bekend. Volgens Haaksema is er nog geen precieze openingsdatum, maar er is wel al een toepasselijke naam: Hondencafé Kwispel

Matchen
Volgens Haaksema wordt het een dagopvang en café ineen, waar ongeveer 5 tot 10 honden zullen worden opgevangen. Hondeneigenaren kunnen hun hond aanmelden voor opvang, waarna volgens Haaksema in goed overleg wordt bekeken of de hond in het hondencafé past. 

Kleine bijdrage
Bezoekers zullen een vast bedrag per half uur betalen, waarna ze onbeperkt koffie, thee en water drinken kunnen drinken. Dan vergeten we natuurlijk het leukste gedeelte: en eindeloos met de honden knuffelen. 

Vlakbij een bos
Voor andere dranken, snacks en broodjes moet iets worden bijbetaald, aldus Haaksema. Ook is nog niet bekend waar het hondencafé de deuren opent. De voorkeur gaat volgens Haaksema uit naar een locatie in de buurt van een park of losloopgebied. Wel zo fijn en handig. 

Even rust
Alles leuk en aardig met al die aaien van mensen, maar 24/7 wordt ietwat veel. Het mogen dan wel huisdieren zijn, maar ook honden hebben rust nodig. En tegen je zin in geaaid worden, is niet fijn. De honden krijgen daarom allemaal een hok waarin ze zich kunnen terugtrekken als ze rust willen. Daarnaast worden ze minimaal twee keer per dag flink uitgelaten om genoeg beweging te krijgen. 

Geld nodig
Één klein dingetje; om het café te realiseren is er wel geld nodig. Haaksema heeft een crowdfundingactie opgezet om de benodigde €25.000 bij elkaar te krijgen. De actie is op 21 september gestart en eindigt op 29 oktober dit jaar. De teller staat nu op €625, er valt dus nog wat op te halen. Het streven is dat Hondencafé Kwispel eind dit jaar open gaat.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten