Greg Chism begon twee jaar geleden het YouTube kanaal Toy Freaks. Nu werd het kanaal door YouTube uit de lucht gehaald vanwege belastende inhoud van zijn dochters.

YouTube-kanaal met 8 miljoen abonnees verbannen door belastende beelden van kinderen

“We nemen de veiligheid van kinderen uiterst serieus," aldus YouTube

© Mail Online - YouTube

Wanneer zijn filmpjes op YouTube niet langer gepast? Het YouTube-kanaal van de Amerikaanse Greg Chism is op 17 november volledig van de site afgegooid, vanwege belastende inhoud.

Vader en dochters
Het kanaal Toy Freaks bevatte filmpjes van Chism, een alleenstaande vader. Hij plaatste vaak video's van dochters Annabelle en Victoria die op de beelden huilden of pijn hadden. 

Mail Online - YouTube

Regels
Het is niet duidelijk welke regels Chism precies geschonden heeft. Verschillende nieuwssites, waaronder de Engelse Mail Online, noemen de filmpjes ‘ongepast’. Chism zou zijn dochters laten schrikken met enge maskers en in elkaars eten laten spugen.

Verklaring 
Volgens Mail Online deelt YouTube een verklaring voor het verwijderen van de pagina: "We nemen de veiligheid van kinderen uiterst serieus. Onlangs zijn onze regels aangescherpt om belastende inhoud over minderjarigen tegen te gaan. Als we ons zorgen maken vanwege de inhoud, halen we de filmpjes uit de lucht."

Populair
Ondanks het vreemde karakter van de filmpjes, was het kanaal behoorlijk populair. Toy Freaks had 8,53 miljoen abonnees, waardoor het een plek bemachtigde in de top 100 best bekeken YouTubekanalen van de staat Illinois.

Nog een kanaal
Chism begon twee jaar geleden met het kanaal. Het is niet bekend of zijn dochters vrijwillig meededen of op de een of andere manier gedwongen werden. Victoria heeft intussen een eigen YouTubekanaal. De Victoria Toys Show is een tikkeltje, euhm, apart. See for yourself.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten