De tranen die bij Ireen Wüst na haar verlies vloeiden tijdens het WK Allround in Amsterdam, waren niet het gevolg van haar verlies, maar van Guus Meeuwis en het overweldigende publiek (23.000 man) die haar toezingen.

Ireen Wüst in tranen door Guus Meeuwis' lied Brabant in Olympisch Stadion

Ireen Wüst ging zaterdag op voor haar zevende wereldtitel tijdens de 5000 meter op het WK allround in het Amsterdamse Olympisch Stadion. Helaas moest ze in Miho Takagi haar meedere herkennen. De Japanse ging er met de winst vandoor en Ireen eindigde op de tweede plek.

Een flinke domper voor de Brabantse. De tranen die erna vloeiden waren alleen niet het gevolg van haar verlies, maar van het overweldigende publiek dat haar toezingt. 

Kippenvelmomentje
Speciaal voor de 31-jarige Goirlse zong Guus het oer-Brabantse lied. Oh, om de 23.000 toeschouwers die rondom De Coolste Baan Van Nederland zaten niet te vergeten. Iedereen zong uit volle borst mee. Niet heel gek dat het je dan even teveel wordt. Wát een sfeer. 

Klopjacht
Ondanks haar tweede plek, vond de zesvoudig wereldkampioen dit haar mooiste verlies ooit. "Van al mijn tweede plekken op het WK allround heb ik het meest genoten van deze. Ik heb echt genoten van het publiek en de entourage. Ondanks de regen, de wind en de steeds wisselende staat van het ijs gaf het een kick om hier te rijden," aldus de schaatser. 

Hoe ze uiteindelijk denkt over haar zilveren plak? Sportief als ze is, vindt ze Takagi de terechte winnaar. “De beste heeft gewonnen. Ik heb gestreden tot de laatste meter, maar goud zat er helaas deze keer niet in."

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten