Spoken bestaan niet, toch? In Deerpark CBS gebeurde op 1 oktober iets wat je zou kunnen opvatten als paranormale activiteiten.

Spooky: filmde deze Ierse school nu per ongeluk een geest?

De angsthazen onder ons – believe me, you’re not alone – herhalen het mantra “het is niet echt, het is allemaal nep” vast en zeker wanneer ze een horrorfilm bekijken. Want spoken bestaan niet, toch?

Als we het filmpje van een middelbare school in Ierland moeten geloven, zijn deze troostende woorden helemaal niets waard. In Deerpark CBS gebeurde op 1 oktober namelijk iets wat je zou kunnen opvatten als paranormale activiteiten. Inderdaad ja, zoals de film Paranormal Activity.

Beweging gedetecteerd
Die zondagnacht, om 3 uur ’s ochtends, toen de school verlaten – of schijnbaar verlaten – was, activeerde één bewegingssensor de beveiligingscamera in de school. De sensoren in alle andere ruimtes detecteerden geen beweging.

Geen levend wezen
In het filmpje zie je een gang van de middelbare school en geen (levend) wezen. Wél zie je hoe de deur openklapt, de kluisjes bewegen en het 'deze-vloer-is-nat-bordje' met geweld wordt weggeslagen. Uit het niets.

Grap of niet?
Het schoolhoofd, Aaron Wolfe, beweert dat de video zover hij weet echt is. Hij postte het beeld online, omdat hij geen idee had wat er hier aan de hand is: of het echt om een geest of om een héél goed uitgevoerde grap gaat.

Meer paranormal activity
Volgens Wolfe is dit niet de eerste keer dat er onverklaarbare dingen gebeuren in de school, die dateert uit 1828. Toen er een exotische vogelshow werd georganiseerd, moesten de vogels ’s nachts in de school verblijven, samen met iemand om op ze te letten. Deze birdwatcher weigerde midden in de nacht nog langer in de school te blijven, omdat hij ‘the last call’ op een trompet meende te horen.

Dieren voelen het aan
Ook zouden dieren de ruimte die je in het filmpje ziet vermijden. Daar komt nog bij dat verschillende mensen hebben aangegeven dat ze een rilling voelden wanneer ze op diezelfde plek liepen. Behoorlijk creepy, toch?

Of het echt om een geest of om een extreme Halloweengrap gaat, zouden we je niet kunnen vertellen. Bekijk en (huiver of) oordeel zelf. En vergeet niet het geluid aan te zetten.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten