4x waar te eten en drinken als je naar Valencia gaat

Liefhebbers van cocktails en paella kunnen hun hart ophalen bij deze hotspots

eten-drinken-hotspots-valencia
Glamour

‘Valencia is alles, alles, alles, alles in één.’ Geen beauty en brains, wel stad, strand, historie en boulevard. Aan imposante architectuur trouwens ook geen gebrek. Je moet jezelf geregeld even knijpen om te kijken of je niet voor de Efteling-attractie Fata Morgana staat.

Vintage spijkerbroeken, funky interieuraccessoires, cactussen en cappuccino’s met hartjes in het schuim duik je op in de wijk ‘Russafa.’ : de Pijp van Valencia. Wat temperatuur betreft scoort Valencia 1-0 tegen Barcelona. Het is er gemiddeld warmer en als ik zeg dat Valencianen zo overrompeld zijn door regen dat ze hun dagelijkse bezigheden staken, snap je dat het Hollandse hondenweer daar zelden voorkomt. Ja, als ik jou was zou ik vandaag nog een scrollrondje maken langs vliegticket vergelijkingssites.

Aanlokkelijk exemplaar op je scherm? Afrekenen en gaan. Wel zo handig om voor vertrek aantekeningen te maken van onderstaande tips. Het voorwerk in de categorie ‘hotspots’ heb ik namelijk voor je gedaan.

Glamour

Horchatería Santa Catalina
Wat kaas is voor Gouda, is horchata voor Valencia. Je begrijpt: de stad verlaten zonder het zoete, melkachtige drankje te proeven is een no go. Laat bovengenoemde nu net de meest beroemde horchateria van Valencia zijn. Misschien denk je nu: horcha-watte? Kan. Ik geef het in Nederland nog onontdekte drankje drie jaar voor het opduikt in boek 1001 over superfoods. Horchata wordt namelijk gemaakt van aardamandelen en die zitten vol gezonde oliën, mineralen en vitaminen. Pluspunt: bij Santa Catalina staan churros op het menu. Ik herhaal: bij Santa Catalina staan churros op het menu.
Glamour

Casa Carmela
Pak daarna de bus of taxi naar de boulevard om te lunchen met de andere specialiteit van Valencia: paella. Zorg er wel voor dat je maag zeurt om eten. Voor een bord zo groot als een hoelahoep – geen grap - moet je natuurlijk voldoende ruimte hebben. En met voldoende bedoel ik ruím voldoende, want de smaak, ja, hoe zal ik die eens omschrijven? Het is dat het schoonlikken van je bord in het openbaar een tikkeltje gênant is. Het menu biedt trouwens genoeg andere (vis) opties voor als je niet van paella houdt.
Glamour

Cafe de las Horas
Wie denkt dat de Moulin Rouge alleen in Parijs staat, is nog nooit in Cafe de Las Horas geweest. Bij de bloemachtige geur, rode gordijnen en muren, vele kroonluchters en het Perzische tapijt denk je maar één ding: wanneer zingt Satine (Nicole Kidman) de eerste noot van het nummer ‘Diamonds Are A Girl’s Best Friend’? Deze vergelijking begrijp je alleen wanneer je de film Moulin Rouge hebt gezien (aanrader!). Klein verschil: in Cafe de Las Horas nip je aan cocktails zonder dat je uitzicht hebt op Can Can danseressen met ontbloot bovenlijf. Wel heb je keuze uit tal van cocktails, waarvan je de lokale variant absoluut moet proeven. Cava + sinaasappelsap + wodka + gin + suiker = Aqua de Valencia.
Glamour

Jardin Urbano
In de eerder genoemde wijk ‘Russafa’ vind je een hip café in de categorie tweede huiskamer. Een huiskamer vol cactussen, hangplanten, grote planten, gevlochten planten. Een huiskamer waar je een hele ochtend of avond kunt doorbrengen. Totdat je een vriend – letterlijk – schaakmat hebt gezet. Of tot je het boek dat je eerder uit de boekenkast haalde dichtslaat. Of gewoon tot je de vegetarische tapas en sangria op hebt - of iets anders van het menu natuurlijk.

Glamour

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Reizen