Ja hoor, daar zijn ze weer: 10 x de meest bizarre vakantieklachten

Je gelooft je ogen gewoon niet

meest-bizarre-vakantie-klachten
Getty Images

Je zag ze misschien al vaker voorbijkomen op het net: de meest bizarre reisklachten. Maar het lijkt wel alsof mensen gerust door blijven klagen, want er is wéér een nieuwe lijst verschenen. Afkomstig van onze zuiderburen dit keer.

Thomas Cook
Zet je schrap voor de tien meest absurde klachten die ze ooit bij Thomas Cook ontvingen.

 1. Die siësta in Spanje, je verzint het niet
  "Overal in het dorp waren de winkels gesloten in de namiddag. Ze nemen daar de siësta wel erg letterlijk. Kunnen jullie die siësta niet afschaffen?"

 2. Een leven zonder eiersnijder, niét te doen
  "Wat in jullie brochure staat, klopt niet. Want we hebben lang gezocht naar een eiersnijder, want wij eten graag eieren. Die eiersnijder hebben we niet gevonden. Zo goed uitgerust was die keuken dus toch niet."

 3. Die verdeeldheid op de wereld
  "Het is niet eerlijk dat wij meer dan negen uur moeten vliegen om hier te komen. We spraken een Amerikaans gezin, en die was er binnen vier uur."

 4. Muggen waren nergens vermeld
  Franklin Braeckman van Thomas Cook: "We kregen een vraag waarom de dieren in een plaatselijke dierentuin zo triest keken. Of waarom we niet duidelijker hadden aangegeven dat er in de zee, waar je fijn kan snorkelen, ook vissen zwemmen en dat de kinderen daar erg van geschrokken waren. En dat het toch wel vervelend was, al dat zand. Waardoor je je helemaal moest afkloppen voordat je naar de kamer ging. Of nog eentje: dat nergens in de brochure sprake was van muggen, en die zaten er dus wel."

 5. Huh, curry in India?
  "Overal krijg je die vreselijke curry’s te eten. In restaurants, in ons hotel. Het lijkt wel of dat hun nationale gerecht is. Wij houden niet van pikant. Jammer. Gelukkig was er wel veel vers fruit."

 6. Veel Spanjaarden daar in Zuid-Spanje, dat was even balen
  "Overal Spanjaarden. Echt overal: de taxichauffeurs, het hotelpersoneel, in de winkeltjes in het dorp. Maar wij spreken geen Spaans. En zij begrepen geen Nederlands. Dat zouden jullie toch in de brochure moeten vermelden.

 7. In plaats van de twee bestelden losse bedden, stond er een kingsize bed
  Braeckman: "Volgens de klant waren wij daarom verantwoordelijk voor ... de zwangerschap van de dame. Dat zou nooit zijn gebeurd wanneer ze een kamer met twee bedden hadden."

 8. Niet eens lava
  "Volgens de website was het dorpje waar ons hotel lag, gelegen naast een vulkaan. Maar toen we er aankwamen, was er geen lava te zien. Volgens ons was het geen vulkaan, maar een berg. We voelen ons bedrogen."

 9. Dat was een leuke vakantie
  "Aan de binnenkant van onze deur hing een kaartje: ‘Do not disturb’. We dachten dat we de kamer niet uit mochten van het hotelpersoneel. We snapten niet waarom, want wanneer we naar buiten keken, was het erg druk rond het zwembad. Toen mijn man zich toch tot aan de receptie durfde begeven, deden ze alsof ze niet begrepen waar we het over hadden. De volgende dagen hebben we het ‘verbod’ genegeerd en zijn we toch uit onze kamer gekomen. Kan u ons misschien uitleggen wat hier de bedoeling van was?"

 10. Een oude bekende
  "Het strand bij ons hotel lag vol met vrouwen die in de zon lagen zonder bovenstukje. Mijn echtgenoot was voortdurend afgeleid door al die topless dames. Je kan je wel voorstellen dat ik daardoor ook niet meer rustig op het strand kon liggen."
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Reizen