Yes! Een treinreis van Amsterdam naar Berlijn duurt binnenkort nog maar 4 uur

Nu doen we nog zo'n 6,5 uur over deze trip

trein-berlijn-binnenkort-nog-maar-vier-uur
Shane Aldendorff

Iedereen die al een keer de trein vanuit Amsterdam naar Berlijn heeft genomen, weet dat je je tijdens deze reis ongeveer 6,5 uur moet zien te vermaken. Prima te doen, maar we zijn er natuurlijk liever een stuk sneller. Boffen wij even: binnenkort doe je er nog maar 4 uur over!

Speciale treinen
NS en ProRail hebben plannen om speciale treinen in te zetten voor dit traject. Hierbij is het de bedoeling dat de trein níet stopt op extra stations. Zo kan de trein direct van Amsterdam naar Berlijn reizen, wat de rit een stuk korter maakt.

Kleurplaat even inkleuren
Metro Nieuws spreekt de woordvoerder van NS: Ton Boon. Volgens hem komt de snelle verbinding naar Berlijn er sowieso. De vraag is alleen nog wanneer deze plannen worden doorgevoerd en hoe dat precies gedaan wordt: “De kleurplaat is nog niet ingekleurd. Iedereen snapt nu in Nederland wat wij willen en vanaf nu gaan we in Duitsland de gesprekken aan. Driekwart van de reis gaat tenslotte over Duits grondgebied.”

Concurreren met vliegtuig
Door de reis vanuit de twee hoofdsteden sneller te maken, gaan NS en ProRail de concurrentie aan met vliegtuigmaatschappijen. De bedrijven hopen dat meer mensen in de toekomst kiezen voor een treinreis in plaats van het vliegtuig.

Ton Boon vertelt: “We willen de reis aantrekkelijker maken en echt flink inkorten.” De prijs voor de snellere reis blijft – zoals het er nu naar uitziet – hetzelfde.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Reizen