Er bestaat een pretpark speciaal voor kaasliefhebbers

Sommigen gaan naar Disneyland, cheese lovers gaan naar...

Cheese festival outside Moscow
Anton NovoderezhkinGetty Images

Ben jij degene die in een restaurant altijd voor het kaasplankje kiest in plaats van de cheesecake? Word je wild van woorden als camembert en roquefort? Wil jij alleen al naar Frankrijk op vakantie omdat je je dan kunt vergapen aan de hoeveelheid kazen in de supermarkt? Dan spring je na het lezen van dit nieuws van je stoel.

Kaasfeest
's Werelds eerste pretpark geheel in het teken van kaas, kaas en nog eens kaas vind je in Zuid-Korea. Oftewel: het Imsil Cheese Theme Park in de Koreaanse kaasprovincie Jeollabuk-do moet op je vakantie-verlanglijst.

Cheese lovers, eat your stomach out
Volgens Korea.net is het pretpark gebouwd om het Zwitserse kaasdorp Appenzell na te bootsen. Het park opende in 2004 en geeft haar bezoekers en de kans om alles te leren over kaas, kaas te maken en te eten. Alle kaas-boxen op je kaas-wishlist worden afgetikt. Oh, en voor de kaas-romanticus onder ons; je kunt er zelfs trouwen.

To do
Je kunt er onder andere zelf pizza maken, mozzarella maken (en eten), er is een een kinderspeelparadijs en een dierenpark. Alle gebouwen zijn, uiteraard, in de vorm van kaasblokjes. Er is zelfs een onderzoekscentrum dat je kunt bezoeken en een gebouw waarin kazen liggen om te rijpen.

Mocht je trek krijgen, dan kun je naar een kaas-shop of restaurant waar ze - je gelooft het niet - eindeloos veel kaas verkopen.

Food, Dairy, Cuisine, Hand, Cheese, Dish, Mozzarella, Ingredient, Aligot,
Imsil
Food, Cook, Cuisine, Dish,
Imsil
Sky, Architecture, Bovine, Arch, Dairy cow, Sporting Group, Pointer, Sculpture, Cloud, Landscape,
Imsil
Landmark, Architecture, Tree, Building, Tourism, Plant, Signage, World, Tourist attraction, City,
Imsil
Landmark, Architecture, Tree, Building, Tourism, Plant, Signage, World, Tourist attraction, City,
Imsil
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Reizen