Vakantietip: de omgeving waar Neftlix-hit Sex Education is opgenomen

Een fijne to do tijdens het wachten op seizoen 2

Human, Fun, Room, Conversation,
Sex Education

Voor wie het is ontgaan: er is een Netflix-serie die 'You' in succes voorbij streeft. En die 'You' ook overstijgt wat kwaliteit betreft, als je het ons vraagt. Wat blijkt nu? Niet alleen de serie is met ruim veertig miljoen streams een hit, ook het gebied waar de hoofdpersonages zich begeven, wordt alsmaar populairder.

Dat begrijpen we volkomen. De setting doet qua kleuren immers een beetje denken aan de film Grease, maar dan nog een tikkeltje meer retro.

Where to go?
Een fijne vakantietip om het wachten op Sex Education seizoen twee iets draaglijker te maken: bezoek de 'set.' Wales dus.

Vooral de omgeving rond het huis van Otis en moeder Jean is in trek bij toeristen momenteel. Het pand is een Bread & Breakfast, 'The Chalet', en ligt in het Forest of Dean. Kleine kanttekening: de B&B is helaas niet te boeken, waarschijnlijk vanwege de opnames van de serie.

Fan girl
De fan-tour langs de locaties kun je na Otis' huis vervolgen naar de middelbare school van Maeve en co, in real life een voormalig gebouw van de University of Wales in Caerleon. Ook geinig: de eigenaresse van het landgoed waar Aimee in de serie woont, zag ook al een stoet mensen op haar terrein staan voor wat foto's.

Seizoen 2
De productie voor het tweede seizoen staat gepland voor dit voorjaar. Hoofdrolspelers Gillian Anderson (Jean), Asa Butterfield (Otis), Emma Mackey (Maeve), Ncuti Gatwa (Eric), Aimee-Lou Wood (Aimee), Connor Swindells (Adam), Kedar Williams-Stirling (Jackson), Tanya Reynolds (Lily) en Patricia Allison (Ola) keren terug in hun welbekende rol. Kennismaken met de acteurs?

Maker Laurie Nunn staat weer aan het roer als bedenker en uitvoerend producent met ondersteuning van uitvoerend producent Jamie Campbell. Eleven Films is dit seizoen ook weer het productiehuis achter de Netflix Original serie.

Het verhaal
Mocht je de serie nog niet gezien hebben (why, waai, aai, aai, aai?): Sex Education gaat over Otis, een ietwat ongemakkelijke middelbare scholier die samenwoont met zijn moeder. Zijn moeder is sekstherapeut en dat vindt hij maar gênant.

Maar wanneer hij erachter komt dat hij de sekskennis van zijn moeder goed kan gebruiken om populairder te worden op school, werkt de baan van zijn moeder toch in zijn voordeel. Hij begint samen met studiegenoot Maeve een bedrijf. Otis gaat scholieren - tegen betaling - helpen met seksproblemen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Reizen