Reistip: Californië tijdens de super blooms die nu gaande zijn

Een zee van klaprozen

In de woestijn van Californië ligt het grootste staatspark van Amerika: Anza-Borrego. Een droge, dorre bedoeling door het jaar heen. Behalve in het voorjaar. Dan bloeien er duizenden, zo niet miljoenen, klaprozen. Zoveel, dat ze hun eigen hashtag hebben.

Vruchtbare periode

En dit jaar is het buitengewoon raak. Doordat er de afgelopen maanden veel regen is gevallen in Californië is de kleurenzee aan bloemen geweldig mooi. De laatste keer dat de woestijn zo in bloei stond, was in maart 2017.

Superbloom

De bloemen in Anza-Borrego worden op Instagram gedeeld onder #superbloom. Er zijn al bijna 100.000 foto's onder deze hashtag geplaatst. Het is natuurlijk het perfecte decor voor een (wannabe) influencer. Echte natuurliefhebbers zijn not amused dat mensen tussen de bloemen kruipen voor een foto.

Tourist overload

Het stadje Borrego Springs, dat naast het staatspark ligt, wordt overspoeld als de bloeiperiode gaande is. In het stadje wonen maar 3.000 mensen en op dit prachtige stukje natuur komen zo'n 200.000 bezoekers af. Maar dát zie je natuurlijk niet op de foto's.This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Reizen