De beste tips voor een fantastische solo-reis

Zo wordt de wereld verkennen in je eentje nóg leuker

solo-reis
Westend61Getty Images

Helemaal alleen op vakantie en nieuwe plekken ontdekken, oftewel: een solo-reis. Of je nu een weekend naar Parijs gaat of twee maanden wil backpacken in Australië; het blijft een uitdaging. Voor iedereen die het aandurft, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Persoonlijk
Voor de een klinkt het als een grote nachtmerrie, voor de ander als muziek in de oren. Ga bij jezelf na of het wel echt iets voor jou is. Wil je liever met vrienden of familie op vakantie? Waarom zou je het jezelf dan aandoen om een solo-reis te maken? Natuurlijk is het af en toe goed om letterlijk en figuurlijk een grens over te gaan en jezelf uit te dagen. Maar dat kan ook op andere manieren. Zie jij het wel zitten? Ga er dan vooral voor!

Bestemming
Ja, je kunt inderdaad overal naartoe op je me, myself and I-trip. Maar wist je dat er een aantal steden extra leuk zijn om in je uppie te bezoeken? Zo is Londen erg populair onder de alleenreizigers. Er is genoeg te doen en je kunt je makkelijk verstaanbaar maken. Volgens de reisgids Lonely Planet zijn Wenen, Japan, Singapore en IJsland ook erg leuk om solo te ontdekken.

Plannen
Bekijk vooral wat er te doen is op de plaats van bestemming. Zo kom je niet voor veel verassingen te staan en weet je zeker dat je je geen moment verveelt. Maar plan niet te veel. Een solo-reis is juist zo fijn omdat je precies kunt doen waar je op dat moment zin in hebt. Door je trip van tevoren helemaal vol te plannen, verlies je die vrijheid.

Hostel
Een hotel, met warme witte dekens en een mooie televisie, klinkt goed. Maar wat dacht je van een hostel? Zeker tijdens je solo-trip is dit perfect. Je leert er mensen kennen, waaronder andere soloreizigers. Samen kunnen jullie excursies boeken, eten of feesten. Tip voor als je toch uiteten wil in je eentje: neem een boek mee, dan weet je zeker dat je je geen moment verveelt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Reizen